17.2.13

Στην Αθήνα τη Δευτέρα οι αγρότες (BINTEO)...



Συνεχίζεται ο "πόλεμος" αγροτών - ΜΑΤ ...
Σε καθημερινή βάση συνεχίζεται ο «κλεφτοπόλεμος» μεταξύ των αγροτών και των αστυνομικών δυνάμεων. Οι πρώτοι προσπαθούν να κλείσουν το εθνικό οδικό δίκτυο και οι δεύτεροι τους αποτρέπουν.

Τα ... πνεύματα είναι οξυμένα καθώς οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας κλείνουν την τρίτη εβδομάδα κινητοποιήσεων και όπως δηλώνουν είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τουλάχιστον μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου ημέρα κατά την οποία είναι προγραμματισμένη η πανεργατική απεργία και το συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη με αποτέλεσμα να δημιουργούνται διαρκώς επεισόδια με τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι συμπλοκές συνεχίστηκαν και το Σάββατο το απόγευμα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις αγρότες ενώ η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές.

Στην Αθήνα τη Δευτέρα οι αγρότες της Νίκαιας

Συνάντηση με τους εκπροσώπους τον κομμάτων θα έχουν την Δευτέρα οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας. Μέχρι σήμερα πάντως δεν έχουν λάβει επίσημη απάντηση στο υπόμνημα που έστειλαν στον υπουργό Επικρατείας την περασμένη Πέμπτη, ζητώντας συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο, επικοινώνησαν με όλα τα κόμματα ζητώντας να συναντηθούν. Όπως είναι ήδη γνωστό ο Πρωθυπουργός όπως έχει διαρρεύσει το Μαξίμου είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο μιας συνάντησης. Με το μόνο κόμμα που δεν επιθυμούν να συναντηθούν οι αγρότες είναι αυτό της Χρυσής Αυγής.

Ανοιγοκλείνουν την Εγνατία

Παραμένουν στο μπλόκο της Χαλκηδόνας, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Βέροιας οι αγρότες της Δυτικής Θεσσαλονίκης, χωρίς, ωστόσο, να κλείνουν το δρόμο.

Την ίδια στιγμή αγρότες από 17 μπλόκα όλης της χώρας, που συμμετέχουν στην «Πανελλήνια Διευρυμένη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών», συγκεντρώθηκαν στον κόμβο Κερδυλλίων, της Εγνατίας οδού.

Οι αγρότες, όπως είπαν, προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμο της Εγνατίας οδού, πεζοί, για μια ώρα και μοίρασαν αγροτικά προϊόντα στους διερχόμενους οδηγούς.

Στη Νεμέα έψαλαν τον εθνικό ύμνο

Παρά την κακοκαιρία,οι αγρότες της Πελοποννήσου παραμένουν στα μπλόκα στο Μάνεση Αργολίδας, στη Νεστάνη Αρκαδίας, στον κόμβο Βουρβούρων στην εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης, στο 103 χιλιόμετρο της εθνικής οδού στο Βέλο Κορινθίας, στο Σουληνάρι Μεσσηνίας και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Αγρότες της Αργολίδας, της Αρκαδίας και της Νεμέας πραγματοποίησαν πορεία με αγροτικά μηχανήματα και αυτοκίνητα στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Κορίνθου. Το Σάββατο οι αγρότες έφτασαν μέχρι τα τα διόδια Σπαθοβουνίου, έκαναν συμβολική κατάληψη και σήκωσαν τις μπάρες των διοδίων, από τις 4:15 το μεσημέρι και για μία ώρα, αφήνοντας να περνούν ελεύθερα τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Λίγο μετά τις 5:00, το απόγευμα, αποχώρησαν, δηλώνοντας πως θα μείνουν στα μπλόκα μέχρι να ακούσει η κυβέρνηση την κραυγή αγωνίας τους και να δρομολογήσει λύσεις στα αιτήματά τους.

Εν τω μεταξύ ομάδα αγροτών από την Νεμέα, σε μια συμβολική κίνηση, πήγαν στα Δερβενάκια και μπροστά στο άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο.



real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: