8.2.13

Aποφασίζουν οι αγρότες...



Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των αγροτών που παραμένουν στους δρόμους και προειδοποιούν ακόμη και με αποκλεισμούς εθνικών οδών, δηλώνοντας δυσαρεστημένοι από... το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σε όλα τα άλλα μέτωπα που εκφράζονται από την Πρωτοβουλία για την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Κινήματος, οι επικεφαλής της συγκεντρώνονται σήμερα, Παρασκευή στον Πλαταμώνα Πιερίας προκειμένου να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Στο μέτωπο της Θεσσαλίας, οι αγρότες αποφασίζουν που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στον κόμβο της Νίκαιας θα συνεδριάσουν την Κυριακή προκειμένου να αποφασίσουν για τις περαιτέρω ενέργειές τους, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Στο νομό Θεσσαλονίκης οι αγρότες σε διάφορες περιοχές μετρούν τις δυνάμεις τους, ενημερώνουν τους αγρότες και δεν αποκλείουν να προχωρήσουν και αυτοί σε κινητοποιήσεις.

Στο νομό Ημαθίας, παραμένει το «μπλόκο» που έχει στηθεί τις τελευταίες 17 ημέρες και εκεί βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

«Μπλόκα» έχουν στήσει οι αγρότες στην κομβική διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Σερρών -Θεσσαλονίκης και Σερρών -Προμαχώνα, στον κόμβο των Κερδυλλίων παραπλεύρως της εθνικής οδούς Σερρών - Καβάλας, ενώ μία μικρότερη δύναμη αγροτών με τρακτέρ βρίσκεται έξω από το Ροδολίβος, του δήμου Αμφιπόλεως. Πάντως, και οι Σερραίοι αγρότες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πάνε στον Προμαχώνα και να κλείσουν τα σύνορα με Βουλγαρία.

Οι αγρότες σε Δράμα και Καβάλα ενισχύουν ολοένα και περισσότερο το μπλόκο που έχει στηθεί στο τμήμα της εθνικής οδού Καβάλας -Δράμας στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, ενώ παρατεταγμένα συνεχίζουν να έχουν τα τρακτέρ τους στη Μαυρολέκη και στη διασταύρωση Κοκινογείων. Μάλιστα, δημιουργήθηκε και ένα νέο «μπλόκο» από πατατοπαραγωγούς Δράμας στο ύψος Οχυρού στο Κάτω Νευροκόπι.

Σε Έβρο και Ροδόπη, οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω απο το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες και στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής - Ξάνθης.

«Τους ικανοποιούμε ένα-ένα τα επιμέρους αιτήματά τους, γιατί να συνεχίσουν να κλείνουν τους δρόμους;» ήταν το ερώτημα που διατύπωσε από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε την Πέμπτη και αφού είχε ενημερωθεί για τη δυσαρέσκεια εκ μέρους των αγροτών σχετικά με τις κυβερνητικές παροχές.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: