1.2.13

Για ακίνητα από 50 χιλιάδες ευρώ και πάνω ο ενιαίος φόρος ακινήτων...

Ο Στουρνάρας παίρνει... πάνω του το φορολογικό...
Με χαμηλό αφορολόγητο για να φορολογείται η ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας από 50.000 ευρώ και άνω, αλλά και με συντελεστές φορολόγησης που θα δεν θα είναι χαμηλότεροι από...
0,1%, θα επιβληθεί όπως όλα δείχνουν ο ενιαίος φόρος ακινήτων.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, η διακομματική επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση υπό τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, εξέτασε το ύψος του αφορολογήτου.


Σύμφωνα με πληροφορίες όμως, διαπιστώθηκε πως αν το αφορολόγητο τεθεί υψηλότερα (πχ στις 100.000 ευρώ), τότε το μέτρο δεν θα μπορεί να αποδώσει τα αναγκαία έσοδα.


Μεγάλο προβληματισμό προκαλεί πάντως στη διακομματική επιτροπή ο τρόπος φορολόγησης των αγροτεμαχίων. Στη σύσκεψη υπό τον κ.Μαυραγάνη συζητήθηκαν όλα τα ενδεχόμενα, είτε για να φορολογηθούν όπως και τα εντός σχεδίου ή αυτοτελώς με ειδική κλίμακα και συντελεστές.


Το θέμα αυτό –όπως και η νέα κλίμακα φορολόγησης των ακινήτων- αναμένεται να «κλειδώσει» την ερχόμενη εβδομάδα, σε νέα σύσκεψη των μελών της επιτροπής υπό τον Γιάννη Στουρνάρα και, εάν υπάρξει συμφωνία των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, το τελικό σχέδιο θα τεθεί προς έγκριση στους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: