25.2.13

Ρουπακιώτης:Έγινε 15λεπτη μάχη...

Στις φυλακές Τρικάλων βρέθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης προκειμένου να συγχαρεί τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι απέτρεψαν τη χθεσινή απόδραση του Π.Βλαστού. Ο... Αντώνης Ρουπακιώτης έκανε λόγο για αυτοθυσία των εξωτερικών φρουρών και μάχη που διήρκεσε 15 λεπτά.

Εξερχόμενος από τις φυλακές Τρικάλων ο Αντώνης Ρουπακιώτης δήλωσε: "Χθες το απόγευμα, στη φυλακή, εδώ, έγινε μια πραγματική μάχη διάρκειας 15 περίπου λεπτών. Οπλοφόροι από ελικόπτερο, που είχαν σκοπό να βοηθήσουν σε απόδραση τον Παναγιώτη Βλαστό, επιτέθηκαν με καλάσνικοφ και χωρίς να σταματήσουν να πυροβολούν, θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να αποδυναμώσουν τους δύο εξωτερικούς φρουρούς. Αυτοί, με αυτοθυσία - και κυριολεκτώ - όχι μόνο απέτρεψαν αυτόν τον κίνδυνο, αλλά σεβόμενοι και τη ζωή των άλλων, οι οποίοι είχαν συμμετάσχει μέχρι εκείνη τη στιγμή στη μάχη - γιατί επρόκειτο για μάχη - κατάφεραν, στην πρώτη φάση, να αποδυναμώσουν το ίδιο το ελικόπτερο". Ο υπουργός συμπλήρωσε: "Σε μια δεύτερη φάση έγινε απόπειρα να αποδράσει ο κατηγορούμενος, το όνομα του οποίου προανέφερα. Παρεμποδίστηκε, ωστόσο, από τα συρματοπλέγματα, τα οποία είχαμε τοποθετήσει από το καλοκαίρι στη φυλακή αυτή. Κι έτσι ο κρατούμενος δεν απέδρασε. Οι δύο φύλακες - με αυτοθυσία επαναλαμβάνω - υπερασπίστηκαν το καθήκον τους, συνέδραμαν άμεσα και σε μια άψογη μεταξύ τους συνεργασία, με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, τον διευθυντή και τους αστυνομικούς, έφεραν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε το χρέος να ευχαριστήσει τους εξωτερικούς φρουρούς, τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, τους αστυνομικούς και τον διευθυντή, οι οποίοι συνέβαλαν στο αποτέλεσμα αυτό".

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι πολιτική του υπουργείου είναι να υπάρχουν ανθρώπινες συνθήκες ζωής μέσα στη φυλακή και ταυτόχρονα να διασφαλιστεί ότι δεν κινδυνεύει η ζωή των πολιτών από εγκληματικές πράξεις.

(Πηγή:ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: