23.2.13

«Μαχαίρι» σε μισθούς και επιδόματα 100.000 τραπεζικών υπαλλήλων...


Ριζικές αλλαγές έρχονται στις συλλογικές συμβάσεις για 100.000 τραπεζικών υπαλλήλων οι οποίοι θα δουν το μαχαίρι να μπαίνει βαθιά στην τσέπη τους.

Σύμφωνα με ...
τον Ελεύθερο Τύπο προωθείται η κατάργηση δύο επιδομάτων (γάμου και ισολογισμού) ενώ  στο τραπέζι βρίσκονται οι απολύσεις αλλά και το ύψος των συντάξεων. Η εξέλιξη που αποτελεί προπομπό ενός νέου γύρου μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις που καταβάλλουν 35 ασφαλιστικά ταμεία, είναι το ότι η Αναλογιστική Αρχή απέρριψε τη μελέτη της ΟΤΟΕ για την εξαίρεση του ΕΤΑΤ από την ένταξή του στο «μεγάλο» επικουρικό των μισθωτών του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα και πλέον δρομολογείται η ενσωμάτωσή του στο ενιαίο επικουρικό με επανυπολογισμό των παροχών του.

Την ίδια ώρα, έρχονται ανατροπές έρχονται και για τους μισθούς 55.000 εν ενεργεία τραπεζοϋπαλλήλων καθώς στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων που αρχίζουν τη Δευτέρα για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης είναι προς κατάργηση το επίδομα γάμου και το επίδομα ισολογισμού, μετά τις 15 Μαϊου που λήγει η ισχύς της σημερινής σύμβασης.

Τέλος, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, οι διοικήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων τονίζουν οτι θα υπάρξουν στοχευμένα προγράμματα εθελουσίας εξόδου για όσους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των τραπεζών ο αριθμός των υπαλλήλων θα μειωθεί κατά 20.000- 25.000 μέχρι το τέλος του 2015 και παράλληλα λουκέτο θα μπει στο 30-40% των καταστημάτων...


Δεν υπάρχουν σχόλια: