18.1.13

Tη Δευτέρα καταθέτει η Γαλάτεια...



Συνεχίζουν τις έρευνες οι οικονομικοί εισαγγελείς...
Δεν σταματά η έρευνα των δύο οικονομικών εισαγγελέων, Γρηγόρη Παπένη και Σπύρου Μουζακίτηη, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και τη συμμετοχή μη πολιτικών προσώπων σε αυτή.

Ως ύποπτη έχει ... κληθεί να καταθέσει τη Δευτέρα, η συνεργάτιδα του Ιωάννη Διώτη, Γαλάτεια Μανέ, καθώς ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ ανέφερε ότι αυτή ήταν που έκανε την αντιγραφή του usb που του παραδόθηκε από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Η πρώην συνεργάτιδα του Ιωάννη Διώτη θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτη για το κακούργημα της νόθευσης εγγράφου από κοινού μετά το υπόμνημα του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ που ανέφερε ότι στις 8 Ιουλίου της ανέθεσε την αντιγραφή του usb.

Παράλληλα, τις επόμενες μέρες θα αποφασιστεί από τους οικονομικούς εισαγγελείς εάν θα αποστείλουν κλήση για κατάθεση και σε πρώην συνεργάτη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Ο τότε μετακλητός υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών, που πλέον ζει μόνιμα στο Μόναχο, ενδέχεται, σύμφωνα με την κατάθεση της διευθύντριας του γραφείου του πρώην υπουργού, να γνωρίζει για την υπόθεση του CD που εστάλη από τη Γαλλία, καθώς ήταν γνώστης θεμάτων πληροφορικής. Ο ίδιος έχει ήδη δηλώσει ότι βρίσκεται στη διάθεση των αρχών.

Εν τω μεταξύ, η συμπληρωματική δικογραφία των 120 σελίδων εστάλη νωρίς χθες το βράδυ στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη. Ο φάκελος περιλαμβάνει τις καταθέσεις που έλαβαν τις τελευταίες ημέρες οι οικονομικοί εισαγγελείς από μάρτυρες και υπόπτους στην υπόθεση.

Πιο συγκεκριμένα, κατατέθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων Σμαράγδας Πιτένη, Λεμονιάς Παπαδάκου, Σοφίας Ρίτσου, Αναστάσιου Μπάνου, Χρυσής Χατζή, Γεωργίου Αγγελόπουλου, Συμεών Σικιαρίδη, Ανδρέα Ρωσσώνη, Ελένης Παπακωνσταντίνου.

Ακόμη, περιλαμβάνει τις έγγραφες εξηγήσεις των Συμεών Σικιαρίδη, Ελένης Παπακωνσταντίνου, Ανδρέα Ρωσσώνη, την έκθεση ανωμοτί εξέτασης του Ιωάννη Καπελέρη με το συμπληρωματικό υπόμνημα, του Ιωάννη Διώτη δια του πληρεξουσίου του δικηγόρου με συμπληρωματικό υπόμνημα. Περιέχονται και έγγραφα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, του υπουργού Οικονομικών και παραγγελίας του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος προς τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Τα κόμματα θα μπορούν να μελετήσουν και το «στικάκι» με τη λίστα που παρέδωσε ο Ιωάννης Διώτης στον Ευάγγελο Βενιζέλο και πήραν στα χέρια τους οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Επιπλέον, υπάρχουν και τέσσερα πιστοποιημένα αντίγραφα του usb από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Τα δύο εστάλησαν στην Βουλή προκειμένου να μπορεί το κοινοβούλιο να διατάξει πραγματογνωμοσύνη και δύο ακόμη έμειναν στα γραφεία των οικονομικών εισαγγελέων προκειμένου να συνεχίσουν την έρευνα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: