21.1.13

Η Μαριλένα Κοππά ξεκινά «South in talk» από το Γκάζι...



Από το αμφιθέατρο του 9,84 της Τεχνόπολης στο Γκάζι ξεκινά η συζήτηση μεταξύ των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου με αντικείμενο την κρίση. Αμέσως μετά «ταξιδεύει» στις Βρυξέλλες, με συζήτηση μεταξύ συγγραφέων του... Νότου στις 10 Απριλίου.
Η πρωτοβουλία για το «South in Talk» ανήκει στην επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά (έχει δημιουργηθεί και ήδη λειτουργεί ομώνυμο blog), που σε συνεργασία με το metarithmisi.gr και την υποστήριξη των protagon.gr, athensvoice.gr και athina984.gr διοργανώνουν την Παρασκευή στο Γκάζι ανοικτή συζήτηση με θέμα «Κρίση στον Ευρωπαϊκό Νότο: υπάρχει αριστερή, προοδευτική απάντηση;».

Στο πάνελ θα συμμετέχουν ο Πορτογάλος βουλευτής Ribeiro Joao και ο εκπρόσωπος φόρουμ νεολαίας της χώρας Carlos de Sousa Santos. Μαζί τους από την Ιταλία ο ευρωβουλευτής Leonardo Domenici και από την Ισπανία ο Miguel Angel Martinez. Ιδιαίτερη σημασία δε, έχει ο χαιρετισμός που θα απευθύνει ο πρόεδρος της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Hannes Swoboda ο οποίος έρχεται στην Αθήνα ειδικά για την εκδήλωση.

Πρόκειται μόνο για την πρώτη από σειρά δράσεων της κ.Κοππά, με σκοπό το άνοιγμα διαύλων επικοινωνίας μεταξύ των χωρών του Νότου, προς αναζήτηση μίας προοδευτικής λύσης στο κοινό τους πρόβλημα, την κρίση που τις μαστίζει, «διαχωρίζοντάς» τις αίφνης από τις χώρες του Βορρά.
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: