1.1.13

Τέλος στις γυναίκες-γλάστρες στην τηλεόραση θέλει να βάλει η διευθύντρια της RAI...

Ρώμη, Ιταλία
Μια περισσότερο ρεαλιστική παρουσίαση των γυναικών στην ιταλική τηλεόραση, μακριά από την σεξιστική εικόνα της όμορφης, ελαφρά ντυμένης γλάστρας που κυριαρχεί σε δημόσια και ιδιωτικά κανάλια, θέλει να φέρει η νέα διευθύντρια της RAI, Άννα Μαρία Ταραντόλα.

Όπως...
εξηγεί στο BBC, στα κανάλια δίνεται υπερβολική έμφαση στην ομορφιά και στη χυδαιότητα. «Θέλω οι γυναίκες να αντιπροσωπεύονται με περισσότερη ακρίβεια, πιο κοντά σε αυτό που είναι: άνθρωποι με δεξιότητες, ταλέντα και ικανότητες».

«Έχω δύο κόρες και δύο εγγονές», λέει ακόμη και προσθέτει ότι όταν ανοίγουν την τηλεόραση θέλει να παίρνουν το μήνυμα ότι «αυτή η χώρα δίνει σε όλους ευκαιρίες ανάλογα με το ταλέντο όχι την ομορφιά τους»–και μάλιστα την ομορφιά που δίνουν οι πλαστικές επεμβάσεις, επισημαίνει.

Αν και τα πράγματα έχουν βελτιωθεί κάπως από την περασμένη δεκαετία, οι παρουσιαστές συνεχίζουν να περιστοιχίζονται από χαμογελαστές αλλά σιωπηλές κοπέλες ενώ σε άλλες περιπτώσεις οι γυναίκες στα πλατό γίνονται στόχος τολμηρών αστείων.

Πάντως δεν συμμερίζονται όλοι τις απόψεις της Ταραντόλα.

Η αρκετά γνωστή στην Ιταλία παρουσιάστρια και μοντέλο Μπελέν Ροντρίγκες δεν θεωρεί ότι οι γυναίκες παρουσιάζονται μάλιστα με τρόπο υποτιμητικό. Προσθέτει μάλιστα ότι «θα ήταν καλύτερα για όλους αν ήμασταν πιο ελεύθεροι»

«Έτσι δουλεύει η τηλεόραση: αν υπάρχει μια όμορφη γυναίκα, ο κόσμος θα το δει», εξηγεί.

Δύσπιστη για τις προθέσεις της διευθύντριας της RAI εμφανίζεται και η Μανταλένα Κορβάλια, που έγινε γνωστή από τα κανάλια του Μπερλουσκόνι: «ανυπομονώ να δω αυτές τις ‘ριζικές αλλαγές’ [της διευθύντριας], χωρίς να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα για να λυθεί».

Αλλά, έστω και με αντιρρήσεις και δυσπιστία, τα πράγματα αλλάζουν διαπιστώνει και το BBC: ήδη οι κοπέλες σε ένα από τα δημοφιλή σόου της RAI είναι καλύτερα, πιο σεμνά ντυμένες...
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: