9.1.13

Pepsico: «Λουκέτο» στο ιστορικό εργοστάσιο του Λουτρακίου...


Στο κλείσιμο του ιστορικού εργοστασίου εμφιάλωσης νερού στο Λουτράκι Κορινθίας προχώρησε η Pepsico HBΗ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αμερικάνικη πολυεθνική ανακοίνωσε χθες στους περίπου 20 εργαζομένους της μονάδας πως αποφάσισε να...
σταματήσει τη λειτουργία της λόγω της σημαντικής κάμψη των πωλήσεων (υπολογίζεται σε πάνω από 60%) και των υπέρογκων ζημιών που συσσωρεύονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Είχε προηγηθεί προειδοποιητική ανακοίνωση της εταιρείας προς τους εργαζομένους, πριν την έλευση του νέου χρόνου που προειδοποιούσε για τον ορατό κίνδυνο να τερματιστεί η λειτουργία του εργοστασίου στο Λουτράκι ενώ πριν από περίπου 2 χρόνια είχε ξεκινήσει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει ένας σημαντικός αριθμός εργαζομένων (περίπου 40). Καταλυτικό βέβαια ρόλο έπαιξε η παρατεταμένη ύφεση της ελληνικής οικονομίας, η οποία ήρθε να επιδεινώσει την ήδη αρνητική εικόνα των πωλήσεων του εμφιαλωμένου νερού Λουτράκι. Σύμφωνα με εργαζομένους, η ετήσια παραγωγή είχε πέσει στα τέλη του 2012 στα 3,9 εκατ. κιβώτια από 8 εκατ. κιβώτια πριν από μερικά χρόνια ενώ άλλοι αναφέρουν πως η εταιρεία έχανε διαρκώς έδαφος και μερίδια αγοράς έναντι των ανταγωνιστών της.
Αποζημιώσεις και μετακινήσεις
Η Pepsico ΗΒΗ έκανε επίσης γνωστό ότι θα αποζημιώσει στο έπακρο τους 20 εργαζομένους που θα θελήσουν να αποχωρήσουν ενώ δίνει τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να συνεχίσουν να εργάζονται να μετακινηθούν στο άλλο εργοστάσιο της εταιρείας στα Οινόφυτα. Όσον αφορά στις φήμες για ενδιαφέρον εταιρείας του χώρου να αποκτήσει τα σήματα του εμφιαλωμένου νερού «Λουτράκι» δεν επιβεβαιώνονται από πουθενά.
imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: