16.1.13

Ποιους καλύπτει o κ. Διώτης; ...


Γιάννης Σμυρλάκης

Λάθη, πολλά λάθη ανακαλύπτεται ότι έχει κάνει ο κ. Διώτης, ο μέχρι πρόσφατα άμεμπτος εισαγγελέας που είχε συμβάλει τα μέγιστα στην πάταξη της τρομοκρατίας και...

την εξάρθρωση της 17Ν. Με το υπόμνημά του στους οικονομικούς εισαγγελείς για τη λίστα Λαγκάρντ παραδέχεται ότι συνεργάτις του αντέγραψε το περιβόητο υλικό το οποίο καταστράφηκε επειδή… δεν ήξερε επισήμως περί τίνος πρόκειται. Η ίδια αυτή συνεργάτις ήταν που αντέγραψε το υλικό καθώς οι δικές του γνώσεις στον χειρισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι μηδαμινές.

Στο τιμόνι του ΣΔΟΕ και στο κυνήγι της φοροδιαφυγής υποτίθεται ότι βρέθηκε κυρίως λόγω του άψογου χειρισμού που μαθαίναμε ότι έκανε με «σκληρούς τρομοκράτες». Ηταν ο άνθρωπος που απέφυγε το λάθος και έδεσε όλη την υπόθεση. Μπορούσε να κάνει συνδυασμό δεδομένων, να αξιοποιεί όλα τα ευρήματα της Αστυνομίας μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας, να συνθέτει και να βγάζει συμπεράσματα.

Είχε λοιπόν τις απαραίτητες προδιαγραφές για να πατάξει και το έγκλημα της φοροδιαφυγής που απαιτεί χειρουργικές κινήσεις για να έρθει το ποθητό αποτέλεσμα. Και κυρίως δεν χρειάζονται λάθη. Αντιθέτως ο ικανός και έμπειρος Διώ(κ)της ήταν έτοιμος να αξιοποιήσει το παραμικρό λάθος του «αντιπάλου». Και σ” αυτό, στην υπόθεση 17Ν, αποδείχθηκε μετρ. Τώρα όμως ο άνθρωπος αυτός με την τόσο μεγάλη εμπειρία κάνει το…(μοιραίο;) λάθος και δίνει τον εαυτό του βορά σε όλους αυτούς που τον έχουν στοχοποιήσει για το σκάνδαλο της λίστας.

Ομως, όπως αναφέρει στα… αστυνομικά μυθιστορήματά του ο Ζεραρ ντε Βιλιέ, κάθε έμπειρος χειριστής ύποπτου υλικού καταστρέφει το πρωτότυπο (επισήμως και με μάρτυρες) για να μη μείνουν ίχνη, ενώ -συνήθως- κρατάει διά παν ενδεχόμενο κάποιο αντίγραφο διότι συνήθως γνωρίζει (ή υποθέτει) την αξία του ντοκουμέντου…

Το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει αβίαστα είναι αν θέλει να θολώσει τα νερά ή πραγματικά να βοηθήσει την έρευνα.

Εκτός κι αν προσπαθεί να καλύψει κάποιους, εκθέτοντας τον εαυτό του.

Ισως πάλι να πρόκειται απλώς για την κατάθεση ενός έντιμου και εύθικτου δημόσιου λειτουργού…



Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: