2.1.13

Oι πλουσιότεροι άνθρωποι του 2012, σύμφωνα με το Forbes...

Στη λίστα υπάρχουν και τρεις Έλληνες...
Για τρίτη διαδοχική χρονιά, ο Μεξικανός μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών, Κάρλος Σλιμ Χελού βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του «Forbes» με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη.

Ο Χελού ήρθε πρώτος με 69 δισεκατομμύρια δολάρια στον λογαριασμό του, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο...
Μπιλ Γκέιτς με 61 δις και στην τρίτη ο Γουόρεν Μπάφετ με 44 δισ. δολάρια.

Στη λίστα υπάρχουν και τρεις Έλληνες, με πρώτο στη θέση 418 και με 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια τον Αριστοτέλη Μυστακίδη, κορυφαίο στέλεχος της πολυεθνικής Glencore, της μεγαλύτερης εταιρείας του κόσμου στο εμπόριο πρώτων υλών.

Ο σχετικά άγνωστος Έλληνας κροίσος εμφανίζεται για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη λίστα και αφήνει αρκετά πίσω τους πιο γνωστούς, Σπύρο Λάτση, ο οποίος είναι στη θέση 464 με 2,6 δισ. δολάρια, και Φίλιππο Νιάρχο, που βρίσκεται πιο κάτω, στη θέση 491, με 2,5 δισ. δολάρια.

Τα περισσότερα ονόματα της λίστας προέρχονται βέβαια από την Αμερική με 425 εκπροσώπους, ενώ στη δεύτερη θέση υπήρξε ανατροπή, καθώς η Κίνα έχασε τη θέση της από τη Ρωσία, η οποία εκπροσωπείται από 96 δισεκατομμυριούχους, και τερμάτισε τρίτη με 95. Οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι, από την άλλη, βρίσκονται στη Μόσχα, όπου δραστηριοποιούνται 78, ακολουθεί η Νέα Υόρκη με 58 και τρίτο βρίσκεται το Λονδίνο με 39 δισεκατομμυριούχους.

Τρεις δισεκατομμυριούχοι επίσης προέρχονται από τον χώρο του ποδοσφαίρου, με τον ιδιοκτήτη της Σαχτάρ, Άλισε Ουσμάνοφ, να βρίσκεται στην 28η θέση με 18,1 δισ. δολάρια, τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς της Τσέλσι στην 68η θέση με 12,1 δις και τον Φλορεντίνο Πέρεθ της Ρεάλ στην 804η θέση με 1,6 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται ότι φέτος είναι η χρονιά που η λίστα έχει τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους, 1.226 συνολικά, με το συνολικό ποσό-ρεκόρ των 4,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων!..

Δεν υπάρχουν σχόλια: