31.1.13

Οι New York Times μιλούν για κινεζική «κυβερνοβεντέτα» εναντίον τους...



Επιθέσεις χάκερ από την Κίνα σε περίοδο τεσσάρων μηνών καταγγέλλουν οι New York Times (ΝΥΤ), συσχετίζοντας την «κυβερνοεκστρατεία» με δημοσιεύματα της εφημερίδας για τον πλουτισμό συγγενών του Κινέζου πρωθυπουργού Γουέν Τζιαομπάο.

Οι... ΝΥΤ υποστηρίζουν ότι η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε παραπέμπει σε τεχνογνωσία που έχουν οι κινεζικές στρατιωτικές δυνάμεις, ισχυριζόμενοι επιπλέον ότι ανάμεσα στους στόχους ήταν και η υποκλοπή στοιχείων, επαφών και ηλεκτρονικής επικοινωνίας του συντάκτη της εφημερίδας στην Σανγκάη που έκανε την έρευνα για τον Γουέν.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα την Πέμπτη, Κινέζοι χάκερ «επιτίθεντο συνεχώς τους τελευταίους τέσσερις μήνες στους υπολογιστές των ΝΥΤ, υποκλέποντας κωδικούς από τους συντάκτες και άλλους υπαλλήλους».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι με τη βοήθεια ειδικών στην ψηφιακή ασφάλεια εντοπίστηκε η πηγή των επιθέσεων και εμποδίστηκε η περαιτέρω προσπάθεια υποκλοπής.

Οι χάκερ, υποστηρίζεται, παρεισέφρυσαν αρχικά σε δίκτυα αμερικανικών πανεπιστήμιων, από τα οποία διοχέτευσαν την επίθεση στους ΝΥΤ.
Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η εφημερίδα, στόχος ήταν η υποκλοπή των στοιχείων, και προφανώς και των πηγών, της έρευνας για τον Γουέν Τζιαομπάο.
Εκτός από την απόπειρα υποκλοπής στους λογαριασμούς των συντακτών των ΝΥΤ που δουλεύουν στην Κίνα, οι κωδικοί των συνολικά 53 υπαλλήλων που αποσπάστηκαν χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά για αναζήτηση με αντικείμενο την έρευνα για το θέμα του Κινέζου πρωθυπουργού.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: