4.1.13

Nεαρός, αριβίστας και ψευδόμενος ο κ. Ανδρέας Παπαδόπουλος για την λίστα Λαγκάρντ...


kourdistoportocali.com

Νεαρός, αριβίστας και ψευδόμενος ο κ. Ανδρέας Παπαδόπουλος, εκπρόσωπος του “πάστορα” Κουβέλη. Σε συνέντευξή υποστηρίζει ότι η ΔΗΜΑΡ δεν βλέπει παρά μόνο ευθύνες του...

Παπακωνσταντίνου. Τα γεγονότα τον διαψεύδουν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Γιάννας Παπαδάκου στο ΒΗΜΑ όταν τον περασμένο Νοέμβριο ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής διαβίβασε στη Βουλή τη δικογραφία για τη λίστα Λαγκάρντ (αλλά και την ίδια τη λίστα) ζήτησε να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των μελών της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, οι οποίοι που χειρίστηκαν τη λίστα με τους καταθέτες στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία.

Σύμφωνα με πληροφορίες το διαβιβαστικό του αντιεισαγγελέα στο οποίο δεν αναφέρονται τα ονόματα των πρώην υπουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση της λίστας και της αξιοποίησής της καταγράφονται τα εξής: «Σας στέλνουμε χωρίς αξιολόγηση την δικογραφία για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, καθώς και την ίδια τη λίστα, η οποία περιέχει τα ονοματεπώνυμα ελλήνων καταθετών στη συγκεκριμένη τράπεζα. Παρακαλούμε όπως εξετάσετε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες περιήλθε στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών το CD με τα ονοματεπώνυμα καταθετών ελλήνων υπηκόων αλλά και ο τρόπος που αξιοποιήθηκε από τους αρμόδιους. Σας καλούμε επίσης να εξετάσετε τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες μελών της τότε κυβέρνησης»

Ιδού οι δηλώσεις του νεαρού πολιτικάντη της ΔΗΜΑΡ>

.Ερ: καταρχάς για σας κε Παπαδόπουλε ο κ. ΒΒ έχει ευθύνες ή όχι;

-Εμείς δεν είμαστε ούτε Κλουζό, ούτε άνθρωποι που θέλουμε να στοχοποιήσουμε τον οποιονδήποτε (…). Αυτό που λέμε είναι ότι λειτουργούμε με βάση τα στοιχεία. Με βάση το πόρισμα του Μουζακίτη και Πεπόνη, έδειξε σαφείς ενδείξεις για τον κ. Παπακωνσταντίνου, εξ΄ού και η πρόταση που έκανε πρώτος ο κ. Κουβέλης…και ακολούθησαν οι δύο άλλοι πολιτικοί αρχηγοί για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής.

Οι 14 από τους 16 θα ψηφίσουν.

...Η κυβέρνηση δεν θα έχει κανένα πρόβλημα αν κάνει ότι πρέπει. (…) όλα στο φως….Εμείς λέμε να ανοίξει το θέμα της διαφάνειας(…) για όσους έχουν ασκήσει εξουσία,…. και για αυτό είπαμε για δήμευση περιουσιών. Το Σύνταγμα μας δίνει αυτήν τη δυνατότητα , διότι το δημόσιο έχει πληγεί βάναυσα και πρέπει να αποκατασταθεί…

…Και μια και μιλάμε για την Ελβετία, έχει μια σημασία να πούμε ότι για πρώτη φορά έχει ανοίξει …η συνεννόηση ήδη υπάρχει μία διακρατική συμφωνία με την Ελβετία… το μόνο που απομένει είναι – και θα γίνει τώρα τους πρώτους μήνες του έτους- να υπάρχει έγκριση από την κυβέρνηση , από το ελβετικό κοινοβούλιο και ακολούθως να γίνει δημοψήφισμα… Και νομίζω ότι τουλάχιστον σε πρώτη φάση από την Ελβετία, θα πάρουμε αρκετά χρήματα…

Ο επηρμένος Παπαδόπουλος ηθελημένα αγνοεί την προτροπή του Εισαγγελέα Νίκο Παντελή να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των μελών της κυβέρνησης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Γιάννας Παπαδάκου στο ΒΗΜΑ.
Αίφνης για την ΔΗΜΑΡ ο μόνος υπεύθυνος για το 3ετές θάψιμο της λίστας Λαγκάρντ είναι μόνο ο ανεκδιήγητος Παπακωνσταντίνου.
Προφανώς έτσι δασκάλεψε ο "πάστορας" Κουβέλης τον νεαρό φερέφωνό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: