26.1.13

ΚΥΠΡΟΣ: Μέσω ipad θα παρακολουθεί ο Αρχηγός... το έγκλημα...


Λευκωσία: Στην εποχή της υψηλής τεχνολογίας εισέρχεται σύντομα η Αστυνομία με την απόκτηση ειδικού εξοπλισμού σε τρεις μήνες, ώστε σοβαρά γεγονότα, εκδηλώσεις, ακόμη και σκηνές εγκλήματος, να παρακολουθούνται μέσω δορυφόρου στο Αρχηγείο.

Παράλληλα, ο ...
Αρχηγός Αστυνομίας θα μπορεί από το γραφείο του μέσω ipad να παρακολουθεί ζωντανά όλα τα σοβαρά γεγονότα που συμβαίνουν στην Κύπρο και απασχολούν το Σώμα. Κλιμάκιο αξιωματικών του Τμήματος Δ’ (τηλεπικοινωνίες) βρέθηκε αυτές τις μέρες στην Αθήνα και επιθεώρησε από κοντά δύο οχήματα μέσω των οποίων θα αλλάξει ο τρόπος εργασίας της Αστυνομίας. Σ’ αυτό, σημαντικός είναι ο ρόλος της Hellas Sat η οποία θα παρέχει μέσω του δορυφόρου της, ήχο και εικόνα από κάθε γωνιά της Κύπρου, στο Αρχηγείο Αστυνομίας.

Όπως δήλωσε στον «Φ» ο βοηθός διευθυντής του Τμήματος Δ’ της Αστυνομίας Λοΐζος Πραστίτης, μέχρι τον Απρίλιο θα έρθουν στην Κύπρο δύο βαν εξοπλισμένα με ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας.

Τα οχήματα που αγοράστηκαν από τη Γερμανία, θα φέρουν κάμερες τελευταίας τεχνολογίας, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και δορυφορικές κεραίες. Θα μπορούν να ενώνονται με δορυφόρο και να έχουν εικόνα και ήχο τα οποία στη συνέχεια θα αποστέλλουν στο Κέντρο Χειρισμού Κρίσεων στο Αρχηγείο. Ο εξοπλισμός που παρόμοιο του δεν διαθέτει κανένας τηλεοπτικός σταθμός στην Κύπρο θα εγκατασταθεί στην Ελλάδα και στη συνέχεια τα δύο οχήματα θα έρθουν στην Κύπρο.

Το κλιμάκιο των αστυνομικών είχε επαφές με τον εκτελεστικό διευθυντή της Hellas Sat Βασίλη Πρωτοπαπά με τον οποίο συζήτησαν τεχνικά θέματα.

Όπως εξήγησε ο κ. Πραστίτης, ειδικές κάμερες θα καταγράφουν γεγονότα την ώρα που συμβαίνουν. Τα δεδομένα θα αποστέλλονται σε υπολογιστή στο βαν και από εκεί μέσω δορυφόρου στο Αρχηγείο όπου θα μελετούνται και θα υπάρχει συντονισμός για καλύτερο αποτέλεσμα...
philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: