23.1.13

Απολύσεις στους Financial Times...

25 θέσεις εργασίας σχεδιάζει να περικόψει η εφημερίδα εφημερίδα Financial Times (FT) στο πλαίσιο ενός σχεδίου αναδιοργάνωσης με στόχο να μειώσει τα εκδοτικά της κόστη και να εστιάσει κατά κύριο λόγο στις... ψηφιακές της υπηρεσίες, σύμφωνα με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που συνέταξε η διεύθυνσή της και διανεμήθηκε εσωτερικά στον όμιλο.
Στο μήνυμα αυτό, που εστάλη στο προσωπικό και είδε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ο διευθυντής των FT Λάιονελ Μπάρμπερ αναφέρει ότι τίθεται σε εφαρμογή ένα σχέδιο για να «αναδιαμορφωθεί» η εφημερίδα «για την ψηφιακή εποχή». Δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες σχετικά με το σε ποιους τομείς θα κάνει περικοπές θέσεων εργασίας.

Στην εφημερίδα απασχολούνται συνολικά 600 άνθρωποι.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι υπηρετούμε μια ψηφιακή πλατφόρμα πρωτίστως, και την έντυπη έκδοση δευτερευόντως» ανέφερε ο Μπάρμπερ στο μήνυμα, το οποίο εστάλη την Δευτέρα. «Αυτή είναι μια μεγάλη πολιτισμική μεταβολή για τους FT, που είναι πιθανό να επιτευχθεί μόνο με περαιτέρω διαρθρωτικές αλλαγές».

Η γνωστή εφημερίδα με το ροζ χαρτί υπήρξε ένας από τους πλέον επιτυχημένους τίτλους σε ό,τι αφορά την μετάβαση στο Διαδίκτυο, χρεώνοντας τους αναγνώστες της με βάση ένα μοντέλο που τους επιτρέπει να διαβάζουν ένα συγκεκριμένο αριθμό άρθρων κάθε μήνα πριν τους χρεώσει.
Η συγκεκριμένη προσέγγιση συνέβαλε να δοθεί ώθηση στις ψηφιακές συνδρομές, που ξεπέρασαν την κυκλοφορία των χάρτινων αντιτύπων της για πρώτη φορά στην ιστορία της το πρώτο μισό του 2012.


ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: