24.1.13

ΓΣΕΕ: Να αποσυρθεί η επίταξη εδώ και τώρα...



«Kαλώ την κυβέρνηση εδώ και τώρα να αποσύρει το μέτρο της επίταξης», δήλωσε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, αντιδρώντας για την επίταξη.

Ολόκληρη η... δήλωσή του έχει ως εξής:

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και για τα οποία δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη δεν λύνονται με επιτάξεις και ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων.

Καλώ την Κυβέρνηση εδώ και τώρα να αποσύρει το μέτρο της επίταξης και να πραγματοποιήσει συνάντηση ΓΣΕΕ-ΕΚΑ-και των σωματείων των εργαζομένων στις συγκοινωνίες ώστε να αναζητηθεί λύση μέσα από διάλογο με σεβασμό στο θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συλλογικών συμβάσεων.

Παράνομοι δεν είναι οι εργαζόμενοι που διεκδικούν τα ελάχιστα – όπως από τις ΣΣΕ προκύπτουν – αλλά η Κυβέρνηση που ωμά και κυνικά παραβιάζει τους νόμους και το δίκαιο των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Η παραβίαση συνταγματικών δικαιωμάτων αλλά και του διεθνούς δικαίου από την Κυβέρνηση έχει καταγγελθεί εκτός των άλλων, τόσο από το Συμβούλιο της Ευρώπης όσο κι από το Διεθνές Γραφείο Εργασίας.

Αυτές τις παρανομίες θα εκδικάσει και το ΣτΕ και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εφόσον χρειαστεί.

Ο αγώνας για την προάσπιση θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων και της αξιοπρεπούς διαβίωσης είναι κοινός αγώνας που αφορά όλους τους εργαζόμενους και την κοινωνία. Αφορά στη δημοκρατία της χώρας μας.

Στον αγώνα αυτόν δεν χωρούν εκπτώσεις ούτε κοινωνικοί αυτοματισμοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: