11.1.13

Ασυνείδητοι αφήρεσαν λαμπτήρες από το ελικοδρόμιο Σκοπέλου...

Απαίτηση της τοπικής κοινωνίας είναι ο εντοπισμός και η τιμωρία των δραστών...
Ένα ελικοδρόμιο επιχειρησιακά έτοιμο να δεχθεί ελικόπτερα 24 ώρες το 24ωρο και σύμφωνα με μαρτυρίες πιλότων από τα πιο καλοσυντηρημένα της χώρας έπεσε «θύμα» αδίστακτων και κακόβουλων, οι οποίοι την...
ημέρα του χιονιά (8 Ιανουαρίου) έκλεψαν από τον διάδρομο προσγείωσης 28 λαμπτηρές και ένα φωτιστικό σώμα θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή συνανθρώπων τους αφού ως γνωστόν έκτακτα περιστατικά υγείας διακομίζονται σε μεγάλα νοσοκομείο με αυτό τον τρόπο.
Αυτοί οι λαμπτήρες, που ανάβουν αυτόματα, αποτελούν τον περιμετρικό φωτισμό του διαδρόμου προσγείωσης του ελικοδρομίου και χωρίς αυτό τον φωτισμό ελικόπτερο δεν μπορεί να προσγειωθεί.
Φανερά δυσαρεστημένος συνάμα απογοητευμένος, από αυτή την πράξη, ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής έκανε στην efimerida-sporades την παρακάτω δήλωση:
«Αυτή η αφαίρεση των φωτιστικών από το ελικοδρόμιο δεν είναι μια απλή κλοπή. Είναι μια αισχρή, κακόβουλη πράξη δολιοφθοράς που έχει να κάνει άμεσα με τις ζωές των συνανθρώπων μας. Δεν μπορώ να διανοηθώ πώς μπορεί να υπάρξει άνθρωπος ο οποίος θα βάλει σε κίνδυνο ζωές για περίπου 100 ευρώ, όσο κάνει το σύνολο των 28 λαμπτήρων που εκλάπησαν... Δεν το χωράει ο νους μου...»
Να σημειώσουμε ότι το ελικοδρόμιο συντηρείται από τον Δήμο Σκοπέλου “με νύχια και με δόντια”, με τον Κώστα Αμπελάκια να ασχολείται πολύωρα και καθημερινά έχοντας την ευθύνη των ηλεκτρολογικών και ηλεκτρονικών συντηρήσεων και όχι μόνο.
Απαίτηση της τοπικής κοινωνίας είναι ο εντοπισμός και η τιμωρία των δραστών.
Αναρτήθηκε από ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: