26.1.13

«Να γίνουν κουρελόχαρτα τα χαρτιά της επιστράτευσης»...


Σύνθημα που φώναζαν χιλιάδες διαδηλωτές στο σημερινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στην πλ. Ομονοιας.
Στην κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης ο Γ. Κιούσης, από το ΠΑΜΕ Μεταφορών, τόνισε ότι... Γενικές Συνελεύσεις γίνονται στα συνδικάτα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και έχουν ήδη αποφασισθεί απεργίες μέχρι και τη Δευτέρα σε μπλε λεωφορεία, τρόλεϊ, Προαστιακό και ΟΣΕ. Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιούν στις δυο το μεσημέρι όλα τα σωματεία των αστικών συγκοινωνιών και του ΟΣΕ για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Όπως είπε ο κ. Κιούσης προσανατολίζονται σε μαζική 24ωρη απεργία την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου, ενώ κινητοποιήσεις θα γίνουν την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή στα καράβια, που θα μείνουν αγκυροβολημένα ύστερα από απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

«Στόχος και απαίτηση της συγκέντρωσης είναι να γίνουν κουρελόχαρτα τα χαρτιά της επιστράτευσης» τόνισε ο κ. Κιούσης. Υποστήριξε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να βάλει στον γύψο τους εργαζομένους, ώστε στο μυαλό του κάθε εργαζόμενου και του κάθε πολίτη να εμπεδωθεί η εντύπωση ότι δεν υπάρχει ελπίδα.

«Στόχος είναι να απογοητευθούν κι ο καθένας να νομίζει ότι είναι μόνος του. Γι αυτό βγαίνουν η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια στον ηλεκτρονικό Τύπο και τα άλλα μέσα και μιλούν για συντεχνίες. Συντεχνίες οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι στις μεταφορές, οι εργαζόμενοι στον Μαρινόπουλο και τη Χαλυβουργία. Έχουν μετατρέψει μια ολόκληρη Ελλάδα σε συντεχνίες. Μιλούν για ενάμισι εκατομμύριο ομήρους των απεργών στις μεταφορές, όταν οι ίδιοι κρατούν σε ομηρία 10 εκατ. Έλληνες με τη συνδρομή των αδίστακτων μονοπωλίων» ανέφερε και προσέθεσε ότι «χωρίς οργάνωση, ηγεσία και ταξικό προσανατολισμό δεν πάμε πουθενά».

Στην πορεία ήταν παρών και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΜΕΤΡΟ Α. Σταματόπουλος, ο οποίος δήλωσε: «Θα τους εξαναγκάσουμε να πάρουν πίσω την επιστράτευση. Όλες οι μεταφορές έχουμε συντονιστικό στις δυο. Δεν θα σταματήσουμε».

Και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας Κ. Μυτιληνού, από την πλευρά του, επισήμανε: «Διαδηλώνουμε ενάντια στην επίταξη των απεργών του ΜΕΤΡΟ και των άλλων εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, που δίνουν ένα δίκαιο αγώνα ενάντια σε μια ανάλγητη πολιτική για να προστατέψουν την πλουτοκρατία και τα δάνεια της τρόικας που βυθίζουμε τους εργαζόμενους σε βαθιά δυστυχία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: