3.1.13

Βγήκαν τα «μαχαίρια» στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης...

Μία ανεκδήλωτη κόντρα σημειώνεται εδώ και μήνες στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανάμεσα στον Αθανάσιο Τσαυτάρη και τον Μάξιμο Χαρακόπουλο...

Σύμφωνα με...
τα «Νέα», πρόσφατα σημειώθηκε ακόμη ένα επεισόδιο στο σίριαλ της κακής χημείας ανάμεσα στον υπουργό και τον αναπληρωτή του.

Αφορά τις ενισχύσεις που εισέπρατταν μέσω του ΕΛΓΑ οι αγροτικές οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, καθώς ολοκληρώθηκαν τα σχετικά πορίσματα από τους ελέγχους που διενήργησαν οι οικονομικές υπηρεσίες για την περίοδο 2007-2011. Εδώ αρχίζουν τα προβλήματα.

Το μεν περιβάλλον του Τσαυτάρη υποστηρίζει ότι οι τρεις οργανώσεις είναι καθαρές και δεν αποδείχτηκε πάρτι διαφθοράς, «όπως κάποιοι ήθελαν». Το δε περιβάλλον του Χαρακόπουλου σημειώνει ότι είναι νωρίς για συμπεράσματα.

Το επιχείρημα είναι ότι τα πορίσματα αφορούν την τελευταία πενταετία, την ώρα που έχει ζητηθεί από τον αναπληρωτή η έρευνα να φτάσει μέχρι και το 1994.

Μάλιστα, κύκλοι του υπουργού «καρφώνουν» τον Μάξιμο Χαρακόπουλο αφήνοντας να εννοηθεί ότι ενώ είχε στη διάθεσή του τα πορίσματα, δεν ενημέρωσε σχετικά τον Πρωθυπουργό κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στον αντίποδα, συνεργάτες του Χαρακόπουλου απαντούν ότι δεν πρέπει να βγαίνουν από τώρα συμπεράσματα, καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα ελέγχων του ΣΔΟΕ, του Οικονομικού Εισαγγελέα, και του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης που έχουν επίσης επιληφθεί της υπόθεσης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: