15.1.13

Ιερωμένος καλεί τους Πακιστανούς σε «κίνημα», συγκρούσεις με την αστυνομία...


Σε συγκρούσεις με την αστυνομία κατέληξε η αρχικά ειρηνική συγκέντρωση στο Ισλαμαμπάντ, στην οποία είχε καλέσει ο ιερωμένος Μοχάμεντ Ταχιρούλ Καντρί με αίτημα την απομάκρυνση της «διεφθαρμένης κυβέρνησης» -και τη...
δημιουργία μεταβατικής κυβέρνησης, «με τη βούλα» του πακιστανικού στρατού, για αναμόρφωση του εκλογικού νόμου. Το Πακιστάν ετοιμάζεται για εκλογές την άνοιξη.

Υποστηρικτές του Καντρί είχαν συρρεύσει στο Ισλαμαμπάντ τη Δευτέρα και ξεκίνησαν νωρίς την Τρίτη την πορεία στην κεντρική λεωφόρο της πόλης. Στην ομιλία του τα ξημερώματα ενώπιον των συγκεντρωμένων, είχε καλέσει την κυβέρνηση να παραιτηθεί άμεσα και τους υποστηρικτές του να μείνουν στους δρόμους μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα.

Λίγο αργότερα όμως, όταν η συγκέντρωση μετατράπηκε σε πορεία, ξέσπασαν συγκρούσεις με τις δυνάμεις της αστυνομίας η οποία προσπάθησε να την θέσει υπό έλεγχο με δακρυγόνα και πυροβολισμούς στον αέρα. Αστυνομία και διαδηλωτές ρίχνουν την ευθύνη ο ένας στον άλλον για τον εκτροχιασμό της κατάστασης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι υποστηρικτές του Καντρί άρχισαν να πετούν πέτρες εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με τη χρήση δακρυγόνων.

Εκπρόσωπος του Καντρί, από την πλευρά του, ανέφερε στο Reuters ότι οι διαδηλωτές απέτρεψαν τις κυβερνητικές δυνάμεις από το να συλλάβουν τον κληρικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: