17.1.13

ΚΥΠΡΟΣ: Παραίτηση «βόμβα» Νικόλα από την αντιπροεδρία του ΔΗΚΟ...

Λευκωσία: Κεραυνός εν αιθρία στο Δημοκρατικό Κόμμα, καθώς ο αντιπρόεδρός του, Νικόλας Παπαδόπουλος, ανακοίνωσε την παραίτησή του από την ηγεσία του κόμματος.

Ως λόγο για την παραίτησή του, επικαλείται τη...
διαφωνία του με την απόφαση του κόμματος για υποστήριξη του Νίκου Αναστασιάδη στις προεδρικές εκλογές.

Σεβόμενος, όμως, όπως αναφέρει, την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ, θεώρησε ορθό για λόγους αρχής, να υποβάλει την παραίτησή του.

Είναι γνωστό ότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος εξέφρασε την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλλήκα.

Δηλώνει ότι παραμένει στις επάλξεις του ΔΗΚΟ, συνεχίζοντας ως απλό μέλος και βουλευτής του κόμματος.

Σημειώνει ότι θέτει τον εαυτό του όχι εκτός κόμματος, αλλά στην κρίση του επερχόμενου Συνεδρίου του ΔΗΚΟ.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι «μετά τη σημερινή συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, το Σώμα ανέστειλε τις εργασίες του μέχρι τις Προεδρικές Εκλογές. Έτσι, από σήμερα, η δράση όλων των κομμάτων θα επικεντρωθεί εξ ολοκλήρου στην προεκλογική εκστρατεία».

«Όταν τον περασμένο Σεπτέμβριο η Κεντρική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος έλαβε την απόφασή της για τις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές, είχα δηλώσει με σαφήνεια ότι διαφωνώ με την επιλογή αλλά σέβομαι την απόφαση και ότι στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα ενεργήσω όπως επιτρέπει η συνείδηση και η αξιοπρέπειά μου, χωρίς να προκαλέσω οποιοδήποτε πρόβλημα στο κόμμα μου», αναφέρει.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ συνεχίζει εξηγώντας ότι «με βάση λοιπόν αυτή τη θέση μου και με δεδομένη την εξ ολοκλήρου επικέντρωση του κόμματος στην προεκλογική εκστρατεία, υπέβαλα σήμερα την παραίτησή μου από το αξίωμα του Αντιπροέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος και παραμένω απλό μέλος και βουλευτής του κόμματος».

«Η παραίτησή μου από το αξίωμα του Αντιπροέδρου είναι μια πολιτική πράξη έκφρασης της διαφωνίας μου με την απόφαση για στήριξη στον κ. Αναστασιάδη και, ταυτόχρονα, του σεβασμού μου στα συλλογικά όργανά του κόμματος», αναφέρει, προσθέτοντας ότι «είναι όμως και μια πράξη συνέπειας, με βάση τη συνείδηση, την αξιοπρέπεια και τις απόψεις που διατύπωσα ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής τον περασμένο Σεπτέμβριο».

«Διαβεβαιώνω τα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος ότι δεν θέτω τον εαυτό μου εκτός κόμματος αλλά θα θέσω τον εαυτό μου στην κρίση τους στο επερχόμενο συνέδριό μας», αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος.

Τα συλλογικά όργανα του ΔΗΚΟ θα ασχοληθούν με την παραίτηση Ν. Παπαδόπουλου, αναφέρει το κόμμα

Η απόφαση του Νικόλα Παπαδόπουλου να παραιτηθεί από την θέση του Αντιπροέδρου του ΔΗΚΟ είναι σεβαστή, αναφέρει το κόμμα σε ανακοίνωση του, προσθέτοντας ότι τα συλλογικά όργανα του το ΔΗΚΟ θα ασχοληθούν με το περιεχόμενο της επιστολής του κ. Παπαδόπουλου.

Το κόμμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση αναφέρει ότι «υπό τις κρίσιμες για τον τόπο και τη σωτηρία του περιστάσεις, δεν πρόκειται να δώσουμε συνέχεια στις σημερινές αποφάσεις του Αντιπροέδρου του κόμματός μας».

Προσθέτει ωστόσο ότι «όσοι αυτές τις τόσο κρίσιμες στιγμές επιλέγουν να υπηρετήσουν άλλες προτεραιότητες, αναλαμβάνουν τις ευθύνες των επιλογών τους. Όλοι, άλλωστε, κρινόμαστε από τον κυπριακό λαό. Η απόφαση του πάντως είναι σεβαστή. Το περιεχόμενο της επιστολής του μιλά από μόνο του. Με αυτό θα ασχοληθούν τα Συλλογικά Όργανα του Κόμματος», καταλήγει...
philenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: