7.1.13

Επίθεση φιλίας από Σαμαρά στους γερμανούς επενδυτές...

Με διαβατήριο την ενισχυμένη ελληνική αξιοπιστία και την αλλαγή κλίματος στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή θα κινηθεί ο Αντώνης Σαμαράς για τον νέο στόχο της... προσέλκυσης επενδύσεων και την αντιστροφή και του οικονομικού κλίματος.
Αφετηρία του νέου σχεδιασμού αποτελεί η σημερινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Βερολίνο με αφορμή το συνέδριο του εκδοτικού ομίλου «Die Welt», όπου ο κ. Σαμαράς θα είναι κεντρικός ομιλητής, και η αυριανή κατ' ιδίαν συνάντησή του με τη γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αξιολογούν ως ιδιαίτερα σημαντικό το πρόγραμμα της διήμερης παραμονής του Πρωθυπουργού στη γερμανική πρωτεύουσα όχι μόνον γιατί επιβεβαιώνει τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει δημιουργηθεί με την Καγκελαρία αλλά και επειδή προσφέρει τη δυνατότητα στον κ. Σαμαρά να απευθυνθεί και στη γερμανική οικονομική ελίτ.
«Το προηγούμενο διάστημα έπρεπε να αποκαταστήσουμε τους διαύλους επικοινωνίας με τα πολιτικά κέντρα αποφάσεων στην Ευρώπη. Τώρα κεντρικός στόχος είναι οι οικονομικοί παράγοντες, οι οποίοι έχουν κρίσιμο ρόλο στην προσπάθεια να αναδειχθεί η Ελλάδα σε επενδυτικό προορισμό» είναι το μήνυμα από το πρωθυπουργικό επιτελείο.
Στο συνέδριο του ομίλου «Die Welt» ο Πρωθυπουργός θα εκφωνήσει σήμερα το βράδυ την εναρκτήρια ομιλία, ενώ θα τον διαδεχθεί στο βήμα ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι. Στο ίδιο συνέδριο, που προσελκύει όλα τα κορυφαία ονόματα του γερμανικού βιομηχανικού και επιχειρηματικού κόσμου, θα μιλήσουν αύριο η Ανγκελα Μέρκελ, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο υποψήφιος των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) για την Καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ Γιενς Βάιντμαν, ο κοινοτικός επίτροπος Ολι Ρεν κ.ά.
Ο Αντώνης Σαμαράς φιλοδοξεί η παρέμβασή στο συνέδριο να ανοίξει τον δρόμο για την επένδυση γερμανικών ιδιωτικών κεφαλαίων στη χώρα μας, ενώ μήνυμα προς αυτή την κατεύθυνση αναμένει και από την κ. Μέρκελ, με την οποία θα συζητήσει για τις αποκρατικοποιήσεις και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Επενδύσεις και ιδιωτικοποιήσεις βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας για το 2013 και αυτό τον σχεδιασμό εξυπηρετεί σχεδόν αποκλειστικά το πρόγραμμα των διεθνών εξορμήσεων του Πρωθυπουργού. Εντός του Ιανουαρίου προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί και το ταξίδι στο Κατάρ, που είχε αναβληθεί τον περασμένο Νοέμβριο.
Το σχέδιο των αποκρατικοποιήσεων αναμένεται να εξετάσει ο κ. Σαμαράς σε ειδική σύσκεψη με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους πιθανότατα την προσεχή εβδομάδα.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: