24.1.13

Δεν είναι δυνατόν να λένε ότι φοράω ό,τι βρω...


Η γυναικεία μόδα στη Βουλή...

Παραβλέποντας περιστατικά φραστικής έως και σωματικής βίας κατά γυναικών βουλευτών από άντρες συναδέλφους τους, η Επιτροπή Ισότητας της Βουλής χθες επικεντρώθηκε στα...

όσα γράφονται στα blogs για τις ενδυματολογικές τους προτιμήσεις.

Σε επιστολή που συνέταξαν η πρόεδρος της επιτροπής Κατερίνα Παπακώστα με τη σύμφωνη γνώμη της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση, η οποία και ανέλαβε τη συγγραφή της, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τα προαναφερόμενα περιστατικά.

«Οι βουλευτές πρέπει να κρίνονται με βάση το έργο, τις απόψεις και τη γενικότερη κοινοβουλευτική τους συμπεριφορά. Η επιδοκιμασία ή αποδοκιμασία της εμφάνισής τους συνιστά άλλο ένα δείγμα υποτίμησης και στοχοποίησης των γυναικών και ταυτόχρονα υποβάθμισης του θεσμού του ελληνικού Κοινοβουλίου», είναι το κείμενο της επιστολής, που απεστάλη και στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Το ζήτημα συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής, με την κυρία Παπακώστα να εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της δηλώνοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να λένε ότι φοράω ό,τι βρω». «Εμένα δεν με νοιάζει ό,τι κι αν πουν. Αλλωστε φοράω ό,τι βρω. Ψωνίζω στις εκπτώσεις», διαφώνησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή, η οποία πρόσθεσε: «Εχουμε Βουλή με υπόδικους βουλευτές, αληθινούς μπράβους και όχι απλώς με εμφάνιση μπράβου. Αυτό είναι το κρίσιμο».

Α.Ν.Γ

"Πολιτικά Παρασκήνια" (Ελευθεροτυπία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: