1.1.13

Διαμαρτυρία ομογενών από την πρώην ΕΣΣΔ...


By Μαρίνα Δρίτσα
Το τρίτο Μνημόνιο προβλέπει ότι θα επανακριθούν όλοι οι συνταξιούχοι και βάζει νέες προϋποθέσεις για τη χορήγηση της σύνταξης, ανάμεσά τους και τον όρο να έχουν συμπληρώσει είκοσι χρόνια νόμιμης και μόνιμης κατοικίας στην Ελλάδα, πριν την...
κατάθεση των δικαιολογητικών, όμως το 95% από τους περίπου 40.000 συνταξιούχους δεν έχουν εικοσαετία και θα χάσουν τη σύνταξη.

Έτσι , την Παρασκευή οργανώθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης με πρωτοβουλία της πανελλαδικής επιτροπής αγώνας ομογενών από την πρώην ΕΣΣΔ.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Φωτεινή Λαβασά είπε ότι πρόκειται για “νέο έγκλημα” κατά των Ποντίων από την πρώην ΕΣΣΔ και δήλωσε: “Δεν πρόκειται να μας διώξουν από την Ελλάδα με πλάγιο τρόπο. Ήρθαμε εδώ και θα μείνουμε για να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλά. Το μέτρο αυτό είναι άδικο και παραβιάζει θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα που προστατεύονται από το Σύνταγμα και την Οικουμενική Διακήρυξη του ΟΗΕ”.

Στο πλευρό των ομογενών βρέθηκαν ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γαβριήλ Αβραμίδης και ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, οι οποίοι εξέφρασαν συμπαράσταση στον αγώνα των παλιννοστούντων με αίτημα να γίνει επανάκριση των συνταξιούχων, αλλά όχι με άλλα κριτήρια...
(πηγή:ana-mpa)

Δεν υπάρχουν σχόλια: