5.1.13

«Μπορεί να ψηφίσω την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ»...

Με το ένα πόδι εκτός ΔΗΜΑΡ βρίσκεται ήδη ο βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης, καθώς κύκλοι της ηγεσίας του κόμματος δεν κρύβουν τη δυσφορία τους.
Μερικές μόλις μέρες μετά την... άρνηση του κ. Βουδούρη, όπως και του έτερου «αντάρτη», Πάρι Μουτσινά, να υπογράψουν την πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ένα νέο επεισόδιο έρχεται να προστεθεί στο σίριαλ των προβληματικών σχέσεων του κ. Βουδούρη με το κόμμα του Φώτη Κουβέλη.

Η αφορμή του νέου επεισοδίου είναι η συνέντευξη που παραχωρεί σήμερα στην εφημερίδα Real News ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, στην οποία αφήνει… ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει την πρόταση των τριών κυβερνητικών κομμάτων, αλλά… του ΣΥΡΙΖΑ (που ζητά διερεύνηση ποινικών ευθυνών και για τον Ευάγγελο Βενιζέλο). Αφού σημειώνει ότι η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ δεν περιορίζεται στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο κ. Βουδούρης, ερωτηθείς αν θα ψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο, καθώς απαντά τα εξής: «Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει διατυπωθεί ακόμη ολοκληρωμένα. Για μένα ξέρετε δεν έχει σημασία ποιος καταθέτει μια πρόταση, αλλά το περιεχόμενο της. Ιδεατά, τα κόμματα της συγκυβέρνησης πρέπει να υιοθετήσουν την προσθήκη για διερεύνηση όλων των εμπλεκόμενων προσώπων και όχι ενός και όλων των πτυχών της υπόθεσης και όχι μιας. Μόνο τότε θα αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης στην υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ. Η υπόθεση της κάθαρσης -κατά τη γνώμη μου- δεν είναι υπόθεση μόνο της αντιπολίτευσης, αλλά ένα πανεθνικό ζητούμενο που χρήζει υποστήριξης όλων των κομμάτων και δη αυτών που κυβερνούν. Εάν, πάντως, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρίνεται στο περιεχόμενο το οποίο θεωρούμε εμείς σωστό, προφανώς θα το ψηφίσουμε».

Παράλληλα, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ υπονοεί πως ίσως να έπρεπε να διερευνηθούν και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του τότε πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου. «Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει προφανώς πολιτικές ευθύνες. Ως Πρωθυπουργός επέλεγε τους Υπουργούς και είχε τη γενική ευθύνη για το έργο της κυβέρνησης. Ωστόσο, αν ο ρόλος του περιορίζεται στις γενικές πολιτικές ευθύνες είναι υπό διερεύνηση», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Βουδούρης.

Ένα βήμα πριν τη διαγραφή

Παρά το γεγονός ότι το καταστατικό της ΔΗΜΑΡ δεν προβλέπει ρητά διαγραφές, ο Οδυσσέας Βουδούρης έχει βρεθεί πολλές φορές ένα βήμα πριν τη διαγραφή, λόγω των συνεχών διαφοροποιήσεών του από τη γραμμή της ηγεσίας. Για πολλά στελέχη της ΔΗΜΑΡ, μάλιστα, η σημερινή συνέντευξή του αποτελεί τη «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι». Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φώτης Κουβέλης έχει δεχθεί καταιγίδα εισηγήσεων για διαγραφή του βουλευτή, ο οποίος ήδη τελεί σε ένα καθεστώς ιδιότυπης πολιτικής απομόνωσης και θεωρείται «εκτός κεντρικού σχεδιασμού».

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: