15.1.13

Οι δικαστές αποφασίζουν για το αν θα συνεχίσουν να κατεβαίνουν από την έδρα...


Πρόταση για να στηθούν κάλπες στα μεγάλα δικαστήρια της χώρας ώστε όλοι οι δικαστές να αποφασίσουν για το εάν θα συνεχίσουν ή όχι να κατεβαίνουν από την έδρα από τις 12 έως τις 3:00 μ.μ. διαμαρτυρόμενοι με αυτό τον τρόπο για τις νέες περικοπές στις αποδοχές τους, αναμένεται να...
«κατεβάσουν» μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) και απλά μέλη της. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση θα τεθεί, κατά την προγραμματισμένη συνεδρίαση της ΕΔΕ, το ερχόμενο Σάββατο 19 Ιανουαρίου, οπότε και αναμένεται να κριθεί αν οι δικαστές και οι εισαγγελείς θα αποφασίσουν για το εάν θα συνεχίσουν ή όχι τις κινητοποιήσεις τους.

Την ίδια ώρα, πάντως, δικαστές και εισαγγελείς συνεχίζουν να καταθέτουν στο Μισθοδικείο αγωγές κατά του τρίτου Μνημονίου και της μείωσης των αποδοχών τους. Σήμερα, κατατέθηκαν από 46 δικαστές δυο ομαδικές αγωγές και τέσσερεις ατομικές αγωγές.

Και ενώ η ΕΔΕ αναμένεται να αποφασίσει για το μέλλον των κινητοποιήσεων των μελών της, ανάλογη απόφαση θα κληθεί να λάβει την ίδια ημέρα σε συνεδρίαση της και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ).

Για τις 22 Ιανουαρίου έχει πραγματοποιηθεί η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών εγώ για στις 24 Ιανουαρίου αναμένεται να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους σε γενική συνέλευσή τους και οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Δικαστές και εισαγγελείς βρίσκονται σε κινητοποιήσεις από τις 16 Σεπτεμβρίου 2012...
 trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: