7.1.13

Τι πιστεύει ο Παπακωνσταντίνου...



... για Βενιζέλο, Διώτη και αλλοίωση της λίστας...
Ψύχραιμος, με αποτυπωμένη όμως, την ένταση που βιώνει τις τελευταίες ημέρες που κατηγορείται για αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλά στον Νίκο Φελέκη για το... ρόλο Βενιζέλου, τον Ιωάννη Διώτη αλλά και τις κατηγορίες εναντίων του.

Φαίνεται να μην μπορεί να πιστέψει ότι αυτός που έφερε τη λίστα στην Ελλάδα, να κατηγορείται ότι έβγαλε από τη λίστα τις ξαδέλφες του, με τις οποίες δεν έχει και ιδιαίτερες σχέσεις, όπως υποστηρίζει.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας αναρωτιέται: «Μα, αν το έκανα εγώ, γιατί να βγάλω μόνο τρία; Θα έβγαζα μόνο τα ονόματα των συγγενών μου, δεν θα έβγαζα και άλλα 30-50 για να θολώσω τα νερά; Με περνούν για βλάκα;»

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου πως πιθανόν να φοβήθηκε,
υποστηρίζει ότι αφού τα χρήματα, όπως λέει η ξαδέλφη του είναι νόμιμα, θα είχε έναν επιπρόσθετο λόγο να δώσει την εντολή να γίνει η έρευνα. Όλοι θα έλεγαν «μπράβο στον Παπακωνσταντίνου που ξεμπροστιάζει ακόμη και τους συγγενείς του».

Ο Νίκος Φελέκης ρωτά ξεκάθαρα τον πρώην υπουργό, εάν γνωρίζει ποιος αλλοίωσε τη λίστα, και η απάντηση είναι: «Δεν ξέρω». Όσο για τα δημοσιεύματα που τον φέρουν να γνωρίζει και να είναι έτοιμος να μιλήσει απαντά: «Έχω κάποιες σκέψεις, αλλά δεν μπορώ ακόμη να αποδείξω τίποτε. Το μόνο που σίγουρα ξέρω είναι ότι δεν το έκανα εγώ».

Καθόλη τη διάρκεια της συζήτησης δεν κατηγόρησε τον επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ούτε τον ανέφερε ως πιθανό δράστη αλλοίωσης της λίστας. Η επιχειρηματολογία του σ’ αυτό ήταν σταθερή: δεν μπορεί να έχει ευθύνες αυτός που έδωσε εντολή να γίνει έρευνα και να μην υπάρχουν ευθύνες σε όσους έπρεπε να συνεχίσουν την έρευνα και δεν το έκαναν.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου εμφανίστηκε να μην γνωρίζει επακριβώς για τις τεχνικές δυνατότητες που υπάρχουν ως προς την απόδειξη της παρέμβασης στη λίστα.

Πρόσβαση στη λίστα φαίνεται να είχαν πολλοί κάτι που ο πρώην υπουργός Οικονομικών γνωρίζει, όπως φαίνεται να γνωρίζει και ότι ο Ιωάννης Διώτης δεν είχε ιδιαίτερες γνώσεις για να επεξεργαστεί ηλεκτρονικά στοιχεία.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: