16.1.13

Η γυναίκα που αντέγραψε (και κατέστρεψε) το στικάκι...



Στη δικηγόρο – ειδική συνεργάτη του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη, που τον βοήθησε να αντιγράψει και να σβήσει το περιεχόμενο από το καυτό στικάκι που είχε στα χέρια του, στρέφονται τώρα οι έρευνες των οικονομικών εισαγγελέων για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ.

Οι ... κ.κ. Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο των ερευνών τους και ενώ, όπως θα ανέμενε κανείς, η αυλαία θα έπεφτε με την εξέταση του Γ. Διώτη, η επίκληση της συγκεκριμένης γυναίκας δημιουργεί νέα δεδομένα στην έρευνά τους.

Έτσι, όπως προ ημερών κάλεσαν τον μετακλητό υπάλληλο-ειδικό σε θέματα τεχνολογίας και πληροφορικής που υπηρετούσε το κρίσιμο χρονικό διάστημα στο γραφείο του Γ.Παπακωνσταντίνου, ενδέχεται να ακολουθήσουν την ίδια οδό και για τη δικηγόρο που αποκτά ρόλο στην υπόθεση ύστερα από την όψιμη ομογία Διώτη ότι αντέγαψε και έβσησε το στικάκι.

Παράλληλα, οι εισαγγελικοί ελιτουργοί μελετούν το αίτημα του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στο επίμαχο στικάκι ώστε να μην μείνει καμία αμφιβολία ή σκιά πάνω του, όπως λέει, ότι ο ίδιος έχει την παραμικρή σχέση με την αλλοίωση της περίφημης λίστας.

Ούτως ή άλλως από δω και πέρα αρχίζει να μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των μη πολιτικών προσώπων ,είτε από τους εισαγγελείς απευθείας,είτε από τη Βουλή, που με βάση τον νόμο περί ευθύνης Υπουργών σε περίπτωση δίωξης, έχει το ρόλο εισαγγελέα.

Με ενδιαφέρον αναμένεται πώς θα αποτιμηθεί ποινικά ο ρόλος όχι μόνο των πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ.Καπελέρη και Γ. Διώτη, που εξετάστηκαν δύο φορές ως ύποπτοι,αλλά και των συγγενών του Γ.Παπακωνσταντίνου καθώς οι ίδιοι προσκόμισαν όσα στοιχεία έχουν στη διάθεσή τους για να αποδείξουν ότι τα χρήματα στην HSBC ήταν νόμιμα και φορολογημένα, αλλά οι εισαγγελείς, με βάση και τα στοιχεία του φορολογικού ελέγχου, έχουν τον τελευταίο λόγο.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: