23.1.13

Κλοπή μετασχηματιστών αξίας χιλιάδων ευρώ στα Τρίκαλα...


Κάθε μέρα και περισσότερα περιστατικά κλοπής μετασχηματιστών λαμβάνουν χώρα στα Τρίκαλα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.
Στόχος αυτή τη φορά η Κρήνη Τρικάλων. Άγνωστοι αφαίρεσαν 8 μετασχηματιστές από πομώνες άρδευσης αγροτών αλλά από...
την γεώτρηση που υδρεύεται το χωριό.

Ο κάθε μετασχηματιστής σύμφωνα με πληροφορίες της ΔΕΗ ζυγίζει 200-400 κιλά και κοστίζει περίπου 4000-8000 €, κάτι το οποίο θα επιβαρυνθεί για άλλη μια φορά ο Έλληνας φορολογούμενος, ο αγρότης, ο μισθωτός, και πάει λέγοντας.
Υπολογίζεται πως εδώ και μια τριετία που γίνεται αυτό το μπαράζ κλοπών στις πομώνες, και γενικότερα στους εξοπλισμούς των αγροτών, το κράτος έχει ζημιωθεί αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Τις τελευταίες μέρες εκλάπησαν στην Θεσσαλία πάνω από 120 μετασχηματιστές και οι κλοπές αυτές ολοένα και αυξάνοντα βλέπετε ο χαλκός που βγάζουν από το συγκεκριμένο αντικείμενο οι επιτήδειοι έχει αξία.

Να σημειώσουμε πως ο χρόνος που απαιτείται για την αντικατάσταση των μετασχηματιστών στις πομώνες των αγροτών είναι το ελάχιστο 5 μήνες και όταν θα έρθει η εποχή (σε 2 μήνες) όπου οι αγρότες θα χρειαστεί να σπείρουν, να ποτίσουν τις καλλιέργειες, θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν.
http://www.trikaladay.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: