19.1.13

Εξω οι νεοναζί...


 Σε εξέλιξη το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στην Αθήνα...
Συγκέντρωση ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία διοργανώνουν στην Αθήνα κοινωνικοί φορείς και ενώσεις μεταναστών. Αυτή την ώρα μετανάστες και πολίτες έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Κοτζιά και... στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στην πλατεία Συντάγματος όπου έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα συναυλία.

Η κινητοποίηση έρχεται σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο που οι επιθέσεις με στόχο τους μετανάστες έχουν ενταθεί με αποκορύφωμα τη δολοφονία του 27χρονου μετανάστη από το Πακιστάν πριν από δυο ημέρες στα Πετράλωνα.

Η κινητοποίηση υποστηρίζεται από την κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», κοινότητες μεταναστών, τα Δημοτικά Συμβούλια της Αθήνας, του Ελληνικού-Αργυρούπολης, του Γαλατσίου, της Ν.Ιωνίας, του Ν.Ηρακλείου, του Κορυδαλλού, της Πετρούπολης, του Ταύρου-Μοσχάτου, του Ρεθύμνου, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, το Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, συνδικάτα και φοιτητικούς συλλόγους από όλη την Ελλάδα.

Μετά το συλλαλητήριο, θα ακολουθήσει συναυλία στο Σύνταγμα στις 16:00. Στη συναυλία συμμετέχουν μεγάλα συγκροτήματα και καλλιτέχνες όπως: Υπόγεια Ρεύματα, Magic de Spell, Μίλτος Πασχαλίδης, Νίκος Τουλιάτος, MC Γίνκα, Ρίτα Αντωνοπούλου, Χαΐνης Αποστολάκης, Μοτίβο-4, Alex de Leon, Μάνος Πυροβολάκης, Ματούλα Ζαμάνη, Burger Project, Elektro Balkana, Ηλίας Μακρίδης και οι Βιτρw, Sound Esc, Radio Sol, Γιάννης Σιδηράς, Seli Kanou. Παράλληλα θα λάβει μέρος και ο Βασίλης Κουκαλάνι με το θέατρο Μια Γιορτή στου Νουριάν.


real.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: