19.1.13

Αποσύρονται από τα αμερικανικά αεροδρόμια οι σαρωτές εκρηκτικών...

Σπάνια νίκη για την ιδιωτικότητα...
Οι σαρωτές εκρηκτικών που είχαν επισύρει την οργή οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα γιατί εικονίζουν τους επιβάτες γυμνούς πρόκειται να αποσυρθούν ως τον Ιούνιο από τα αμερικανικά αεροδρόμια, αναφέρει η...
Υπηρεσία για την Ασφάλεια των Μεταφορών (TSA).
Είναι μια μάλλον σπάνια νίκη των επιβατών για την ιδιωτικότητά τους, η οποία παραβιαζόταν ευθέως από τους πορνοσαρωτές, όπως τους είχαν ονομάσει ακτιβιστές.

H TSA είχε ζητήσει από τη Rapiscan, τον κατασκευαστή των σαρωτών, να τροποποιήσει το λογισμικό ώστε να μην φαίνονται οι επιβάτες γυμνοί μπροστά στο προσωπικό ασφαλείας.

Η εταιρεία δεν πρόλαβε την προθεσμία και έτσι τους επόμενους μήνες τα μηχανήματα θα αποσυρθούν με έξοδα της Rapiscan.

Θα παραμείνουν πάντως οι σαρωτές που απεικονίζουν αντικείμενα πάνω σε ένα εικονικό σώμα (avatar) και λειτουργούν με ραδιοκύματα.

Πέρα από το πρόβλημα με την ιδιωτικότητα, η έκθεση των επιβατών στις ακτίνες Χ, έστω και σε χαμηλές δόσεις, θα προκαλούσε προβλήματα στην υγεία τους.

Οι διαβόητοι σαρωτές δεν θεωρούνταν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί ενώ, πολλές φορές, συνδυάζονταν με ένα εξίσου εξευτελιστικό μέτρο, την σωματική έρευνα σε όλο το σώμα από το προσωπικό ασφαλείας, έρευνα που πολλές φορές γίνονταν σε μικρά παιδιά ή και ηλικιωμένους

Δεν υπάρχουν σχόλια: