17.1.13

Αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ...



Αμηχανία και εύγλωττες απορίες προκάλεσε στον ΣΥΡΙΖΑ η μεταστροφή Βενιζέλου και η πρότασή του να γίνει η ψηφοφορία για την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής σχετικά με την λίστα Λαγκάρντ σε τέσσερις κάλπες.

Αν και... οι πρώτες αναφορές από στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το έπραξε κάτω από την πίεση της «απόλυτα αίολης πρότασης για επτά κάλπες και τρεις προτάσεις, πρόταση που τον καθιστούσε ένοχο πριν καν ξεκινήσει η διαδικασία», η αμηχανία των στελεχών αυτών ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.

Ερώτημα παραμένει για την Κουμουνδούρου αν η κίνηση Βενιζέλου ήταν εν γνώσει του Πρωθυπουργού. Η πρώτη τους απάντηση ήταν «όχι». Μάλλον ο κ. Βενιζέλος αιφνιδίασε και τον εορτάζοντα Πρωθυπουργό.

Το επόμενο ερώτημα που θέτουν είναι αν η κίνηση αυτή εκθέτει σε κίνδυνο να υπάρξουν «διαρροές» εις βάρος του Γ. Παπανδρέου, αλλά η απάντησή του θα δοθεί μόνο όταν θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας

Σε κάθε περίπτωση μια πρώτη εκτίμηση της Κουμουνδούρου είναι ότι ο κ. Βενιζέλος αισθάνεται πλέον αρκετά σίγουρος για την απόφαση της κάλπης που αφορά στο πρόσωπό του κι έτσι αποφάσισε να αλλάξει αυτά που ο ίδιος τις προηγούμενες ημέρες υποστήριζε μετ΄ επιτάσεως.


newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: