2.1.13

Καθησυχαστικός ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης για τις καταργήσεις τμημάτων...

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε με δηλώσεις του στο Flashnews.gr o Πρύτανης του Πολύτεχνείου Κρήτης κ. Γιάννης Φίλης σχετικά με δημοσιεύματα που θέλουν το τμήμα Ορυκτών Πόρων του Ιδρύματος καθώς και τέσσερα ακόμα τμήματα από ΑΕΙ και ΤΕΙ της Κρήτης να βάζουν «λουκέτο» στα...
πλαίσια του νέου ακαδημαϊκού χάρτη που ετοιμάζει το Υπουργείο Παιδείας με συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο κ. Φίλης μάλιστα δήλωσε ότι ο Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος σε συνάντηση που είχαν την περασμένη Παρασκευή έδωσε τη διαβεβαίωση ότι κανένα τμήμα του Πολυτεχνείου δεν πρόκειται να κλείσει ενώ παράλληλα επανέλαβε την απόφαση να μην υπάρξει συγχώνευση του Πολυτεχνείου με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

«Από τις συζητήσεις μας όλο αυτό το διάστημα και τις διαβεβαιώσεις που έχω λάβει δεν προκύπτει θέμα για κανένα τμήμα του Πολυτεχνείου» τόνισε ο κ. Φίλης ο οποίος σημειώνει ότι επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με το «πρόγραμμα Αθηνά» θα γίνουν στις 10 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα προέκυψε ύστερα από δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα (δείτε εδώ) , η οποία επικαλούμενη δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας, ισχυρίζεται ότι απο το 2013 θα «σβήσουν» από τα μηχανογραφικά 130 σχολές πανελλαδικά, ενώ μεταξύ των τμημάτων που είναι στο μικροσκόπιο σύμφωνα με την εφημερίδα είναι και οι παρακάτω σχολές και τμήματα από τα Πανεπιστημιακά και Τεχνολογικά Ιδρύματα της Κρήτης.

-Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, Πολυτεχνείου Κρήτης

-Χημείας, Κρήτης

-Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, Πανεπιστημίου Κρήτης

-Ηλεκτρονική, ΤΕΙ Κρήτης

-Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, ΤΕΙ Κρήτης
 flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: