24.1.13

Η ΕΡΤ στο έλεος των Μαυρογιαλούρων...


Καταγγελία του μέλους του Δ.Σ. , Τέλη Σιαμαντά...

Σημεία και τέρατα. Κομματικό παραμάγαζο η ΕΡΤ. Ποιος τα λέει; Το επιφανές μέλος του Δ.Σ. της Κρατικής Τηλεόρασης, Τέλης Σιαμαντάς.
"Αδιαφανείς διαδικασίες" , αλλά και...

"ένα δίκτυο οργανωτικού ελέγχου της ΕΡΤ με έκδηλα κομματικά χαρακτηριστικά" .
Τι άλλο να πει ο άνθρωπος! Ιδού και η δήλωσή του:

«Ως μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ εκφράζω τη ριζική αντίθεσή μου στις πρόσφατες αποφάσεις της διοίκησης, με τις οποίες αντικαταστάθηκαν έμπειρα επιτελικά στελέχη της εταιρείας.

Η αντίθεσή μου αφορά και τις αδιαφανείς διαδικασίες αντικατάστασης, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με τον κανόνα της τεκμηριωμένης αξιολόγησης και την αρχή της αξιοκρατίας.


Μετά την απομάκρυνση του Γ.Δ. Τηλεόρασης κ.Κώστα Σπυρόπουλου απομακρύνθηκε ο Διευθυντής Δορυφορικών προγραμμάτων κ. Ν.Μεγγρέλης, η συντονίστρια της ΕΤ-1 κα. Ελ.Χοιδά και αντικαταστάθηκε ολόκληρη η Επιτροπή Προγράμματος από πρόσωπα στερούμενα της απαραίτητης εμπειρίας. Προηγουμένως είχαν οριστεί, χωρίς καμία λειτουργική ή επιχειρησιακή τεκμηρίωση, αναπληρωτές διευθυντές τόσο στη Δορυφορική, όσο και στη Διεύθυνση προγράμματος.


Διαπιστώνω ότι ,δυστυχώς, προωθείται με αδιαφανή τρόπο ένα δίκτυο οργανωτικού ελέγχου της ΕΡΤ με έκδηλα κομματικά χαρακτηριστικά.


Οι αποφάσεις και οι μεθοδεύσεις αυτές με βρίσκουν κατηγορηματικά αντίθετο. Η νέα διοίκηση τόσο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής όσο και στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο έχει υποσχεθεί την υπεράσπιση της αξιοκρατίας. Με λύπη μου παρατηρώ πως η υπόσχεση αυτή δεν τηρείται. Δεν ήρθαμε εδώ για να απαξιώσουμε έμπειρα στελέχη , ούτε για να μοιράζουμε πόστα, ούτε για να διανέμουμε, χωρίς λόγο, διευθυντικά επιδόματα.


Με βάση αυτή τη συλλογιστική ζητώ την επανεξέταση όλων των σχετικών αποφάσεων»

Δεν υπάρχουν σχόλια: