12.1.13

Η πραγματική μάχη της κυβέρνησης ξεκινά τώρα και θα είναι με την διαπλοκή...

Ανησυχεί την κυβέρνηση η προοπτική να βρεθεί ανάμεσα σε ένα ανελέητο και αδυσώπητο πόλεμο συμφερόντων, ξένων και εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων για τα…ασημικά του κράτους.
Την ίδια στιγμή έχει αποφασίσει να ενεργοποιηθούν όλες οι ελεγκτικές αρχές του Κράτους προς κάθε...
πλευρά και χωρίς δισταγμό και με πλήρη ελευθερία να εφαρμοστούν κανόνες διαφάνειας.

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι σαφής να υπάρξει πλήρης ουδετερότητα και να εφαρμοστούν οι κανόνες διαφάνειας, όσο ισχυρός και να είναι ο «παίκτης», διεθνής ή εγχώριος που θα θελήσει να πάρει μέρος στη «μάχη» των αποκρατικοποιήσεων.

Παράλληλα, η γραμμή του Πρωθυπουργού είναι οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να κάνουν εντατικούς και εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις για να ενισχυθεί το δημόσιο αίσθημα περί ενίσχυσης του απόδοσης δικαιοσύνης και να εξουδετερωθεί η έρπουσα φημολογία από διάφορα κέντρα περί κουκουλώματος της διαφθοράς.

Το κυβερνητικό σχέδιο έχει στόχο να αφοπλισθεί η επιχειρηματολογία της αντιπολίτευσης και ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ και να περάσει το μήνυμα στην αγορά ότι «ουδείς είναι υπεράνω των νόμων».

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν πληροφορηθεί ότι από τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενεργούν οι αρμόδιες υπηρεσίες διαπιστώθηκε πως υπάρχει μεγάλη υστέρηση σε σχέση με τις ανάγκες της αγοράς.

Επίσης αναδείχθηκε ότι όπου γίνονται έλεγχοι και προκύπτουν συγκεκριμένα αποτελέσματα σπανίως φθάνουν ως την οριστική επιβολή των κυρώσεων που προβλέπει η νομοθεσία.

Οι εντολές που έχουν λάβει οι επικεφαλής των υπηρεσιών ελέγχων είναι να μην αφήσουν κανέναν…«σε χλωρό κλαρί», ενώ από την κυβέρνηση έχει ζητηθεί να μην γίνουν ακραίες κινήσεις και δοθεί η εντύπωση ότι πρόκειται για εκδίκηση.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε μεγάλες εταιρείες, αρκετές εκ των οποίων χρωστούν δεκάδες εκατ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία και δεν συμμορφώνονται ούτε με τις συμφωνίες ρύθμισης των οφειλών τους που έχουν υπογράψει.

Πάντως ο Πρωθυπουργός έχει καταστήσει σαφές ότι δεν πρέπει να υπάρξει μεροληπτική συμπεριφορά έναντι οιουδήποτε, είτε θετικά είτε αρνητικά.

«Η αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίες δεν αφορά συγκεκριμένα πρόσωπα αλλά τυχόν παράνομες δραστηριότητες, από όπου και αν προέρχονται», λένε χαρακτηριστικά κυβερνητικά στελέχη.

Το ενδιαφέρον όμως για την κυβέρνηση είναι ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει στο παρασκήνιο για μια σειρά από κρατικές εταιρείες που είναι υπό αποκρατικοποίηση.

«Τώρα αρχίζει η πραγματική μάχη και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», αναφέρει κεντρικός κυβερνητικός παράγοντας, αν και διευκρινίζει ότι ο Πρωθυπουργός θέτει πάνω απ’ όλα το εθνικό συμφέρον.

Σε αυτή τη λογική κινείται και η επιλογή της κυβέρνησης να αγνοήσει τις παρενέργειες που τυχόν να υπάρξουν από την πλευρά των ΗΠΑ για το θέμα της ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, καθώς φαίνεται να προκρίνεται η Ρωσία. Το σκεπτικό είναι ότι έχει δώσει πολύ περισσότερα χρήματα η ρωσική εταιρεία, που έχει και τις «ευλογίες» της Καγκελαρίας και άρα δεν είναι πόλεμος ΗΠΑ-Ρωσίας, αλλά ΗΠΑ κατά του γερμανορωσικού άξονα.

«Εφαρμόζουμε το σχέδιό μας με διαφάνεια και κανόνες και δεν υποκύπτουμε σε κανέναν εκβιασμό που θέλει να δώσουμε εταιρείες, έτσι, χωρίς πρόγραμμα, επειδή κάποιοι έχουν ανάγκες. Θα γίνει ότι επιτάσσει το εθνικό συμφέρον και θα βοηθήσει και τα ταμεία του κράτους», είναι η κεντρική κυβερνητική γραμμή.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι εάν εξαιτίας του επιχειρηματικού πολέμου, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιλέξει να κτυπήσει την κυβέρνηση, λαμβάνοντας το μέρος κάποιας πλευράς με στόχο να πλήξει τον τρικομματικό συνασπισμό.

Μάρκος Αυρήλιος
http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: