11.1.13

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοφανής παραίτηση της ασυλίας απέναντι στους δανειστές...

Για πρωτοφανή παραίτηση της ασυλίας απέναντι στους δανειστές κάνει λόγο ο Γιάννης Μηλιός, υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στη σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου που θα φέρει - μεταξύ άλλων - η κυβέρνηση στη Βουλή τη...
Δευτέρα.

Ο κ. Μηλιός τονίζει ότι την ερχόμενη Δευτέρα η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή για επικύρωση επτά πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, τις οποίες «δεν είχε το θάρρος» να φέρει στη Βουλή, ως νομοσχέδια, για να ψηφιστούν με την ομαλή κοινοβουλευτική διαδικασία.

Ιδιαίτερα επισημαίνει ότι εκείνο που έχει τη μεγαλύτερη σημασία για το μέλλον και τις επόμενες γενιές, είναι η ενσωμάτωση στο δίκαιο του ελληνικού κράτους της πρωτοφανούς παραίτησης από τις ασυλίες απέναντι στους δανειστές. Η επίμαχη διάταξη, προσθέτει ο κ. Μηλιός αναφέρει: «ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης -συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης».

Σύμφωνα με τον κ. Μηλιό, αυτή η συμφωνία της κυβέρνησης έγινε με σκοπό να περιοριστούν οι δυνατότητες νομικής διαπραγμάτευσης από κάθε μελλοντική κυβέρνηση.

Η παρούσα κυβέρνηση στοχεύει να εμποδίσει την επερχόμενη κυβέρνηση της Αριστεράς να απαλλάξει τον κόσμο της εργασίας από την πολιτική της λιτότητας, επισημαίνει.

Καταλήγοντας ο κ. Μηλιός σημειώνει πως η κυβέρνηση της Αριστεράς θα θέσει εκ νέου όλα τα σημεία της δανειακής σύμβασης που θα κρίνει σκόπιμο σε διαπραγμάτευση, αμέσως μόλις εκλεγεί...
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: