28.1.13

Βαθιά «ανάσα» στη Ιπποκράτους έδωσαν οι δημοσκοπήσεις...


Ταξίδι στην Γερμανία με στόχο την ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ στον χώρο της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας προγραμματίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, το πρώτο του υπό την ιδιότητα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Βενιζέλος θα μεταβεί στο...
Βερολίνο πιθανότατα την Τετάρτη προκειμένου την επόμενη μέρα να συναντήσει τον υποψήφιο του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (SPD) για την Καγκελαρία στις ομοσπονδιακές εκλογές του 2013.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έχει συνάντηση και με τον πρόεδρο του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, με τον οποίο είχε συναντηθεί και προ διμήνου στην Ρώμη στο πλαίσιο του Φόρουμ των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων του ευρωπαϊκού Νότου λίγο πριν δοθεί το χρίσμα του υποψηφίου πρωθυπουργού -ως εκπροσώπου της κεντροαριστεράς-στον Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

Στο μεταξύ με συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο κ. Βενιζέλος δεν έκρυψε ότι επιθυμεί το κόμμα του να αποτελέσει τον κεντρικό εκφραστή της κεντροαριστεράς στην χώρα. Για τον λόγο αυτό άλλωστε το κεφάλαιο "Κεντροαριστερά" θα αποτελέσει ένα από τα κυρίαρχα θέματα του επικείμενου Συνεδρίου του κόμματος. Ωστόσο, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν έχει ακόμη αποφασίσει ποιους επιθυμεί να συμπεριλάβει στον διάλογο για την ανασύσταση της κεντροαριστεράς.

Η μεν ΔΗΜΑΡ εμφανίζεται αρνητική να συμμετάσχει σ' ένα φόρουμ διαλόγου όμως το ΠΑΣΟΚ επιμένει ότι τα δύο κόμματα θα πρέπει να αποτελέσουν τον κεντρικό κορμό της χωρίς ασφαλώς να αυτοδιαλυθούν, αλλά συγκροτώντας ένα νέο μοντέλο "Ελιάς" προσαρμοσμένο στην ελληνική πραγματικότητα. Επίσης, δεν έχει διασαφηνίσει εάν σ' αυτήν την προσπάθεια θα συμπεριλάβει πολιτικές κινήσεις που κινούνται στον κεντροαριστερό χώρο, αλλά δεν είναι φιλικές προς το ΠΑΣΟΚ, όπως την Δυναμική Ελλάδα του Ηλία Μόσιαλου και την ΡΙΚΣΣΥ του Ανδρέα Λοβέρδου.

Στην Ιπποκράτους μέσα στο Σαββατοκύριακο πήραν βαθιά ανάσα διαπιστώνοντας ότι "τσίμπησαν" σε ποσοστά βάσει των δημοσκοπήσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας. Στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι κατέρρευσε η πολιτική σκευωρία που είχε στηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του κινήματος αλλά και του προέδρου του και ότι έγκειται πλέον στις κινήσεις που θα κάνει η ηγεσία του κόμματος για το εάν θα υπάρξει ανάκαμψη ή όχι.

Άρτεμις Παραδείσου
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: