17.1.13

Της... Αναλήψεως στα ασφαλιστικά ταμεία...

Αναρίθμητες είναι οι περιπτώσεις που συγγενείς εξακολουθούσαν να εισπράττουν από το ΙΚΑ συντάξεις ακόμα και 10 χρόνια μετά τον θάνατο του δικαιούχου. Ανάλογη είναι η ζημιά που έχει προκληθεί στον...
μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα της χώρας από αναπήρους-μαϊμού. Εντοπίστηκαν ήδη 383 περιστατικά. Τα εννέα, που έχουν επιφέρει τις σοβαρότερες απώλειες, βρίσκονται ήδη στα χέρια της Δικαιοσύνης. Οι έλεγχοι συνεχίζονται.

Σε πλιάτσικο εις βάρος του ΙΚΑ επιδίδονταν για πολλά χρόνια συγγενείς νεκρών συνταξιούχων και ανάπηροι-μαϊμού, με τις αποκαλύψεις πλέον να παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας.

Σε αυτήν τη φάση 383 περιστατικά έχουν πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, με το Ταμείο να διεκδικεί -μόνο για τις συγκεκριμένες υποθέσεις- το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ.
Της... Αναλήψεως στα ασφαλιστικά ταμεία

Σε πολλές από τις υποθέσεις που αποκαλύπτονται οι συντάξεις εισπράττονταν παράνομα ακόμα και για δέκα χρόνια, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει ο... λογαριασμός για το ΙΚΑ.

Στη δικαιοσύνη έχουν ήδη φτάσει οι εννιά πιο "ακριβές" υποθέσεις για τον ασφαλιστικό φορέα, με τη ζημιά να ξεκινά από τα 99.686 και να φτάνει έως και τα 175.476 ευρώ!..
Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: