4.1.13

Ποινικές ευθύνες στον Α. Κουρή...


«Πολιτικές» στην εταιρία...

crimenet.gr

Ένοχος χωρίς ελαφρυντικά κρίθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο πρόεδρος της Real Media, Ανδρέας Κουρής, για μη καταβολή εργοδοτικών εισφορών προς το ΙΚΑ για το ALTER. Το...

Αυτόφωρο του επέβαλλε την ποινή των τεσσάρων ετών με τριετή αναστολή.

Και το χρέος των 9.170.000 ευρώ ποιος θα το πληρώσει; Η εταιρία...

Αλλά ποια εταιρία, η οποία έχει χρεοκοπήσει, έχει σταματήσει να λειτουργεί εδώ και έναν χρόνο, με τεράστια χρέη προς τράπεζες, εργαζόμενους και ασφαλιστικά ταμεία.

Συγκεκριμένα,του επιβλήθηκαν τρία συν ένα χρόνια για δύο διαφορετικά χρέη του τηλεοπτικού σταθμού καθώς και πρόστιμο 11.000 ευρώ, ενώ δεν αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της δίκης, ο Ανδρέας Κουρής υποστήριξε ότι δεν ήταν εκτελεστικό μέλος της διοίκησης του τηλεοπτικού σταθμού και ως εκ τούτου δεν είχε ευθύνη για διαχειριστικές πράξεις.

Ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε ότι δεν νοείται αντιπρόεδρος εταιρείας χωρίς εκτελεστικές αρμοδιότητες.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Αντρέα Κουρή, τόνισαν ότι δεν προκύπτει δόλος εκ μέρους του, δηλαδή γνώση του για την οφειλή και κακόβουλη μη απόδοσή της, και επικαλέστηκαν το σχετικό ΦΕΚ για την ίδρυση της εταιρείας, σύμφωνα με το οποίο δεν είχε εκτελεστικές αρμοδιότητες ο αντιπρόεδρός της, τονίζοντας πως δεν έχει υπάρξει ποτέ καταδική αντιπροέδρου εταιρείας για μη καταβολή εισφορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: