15.1.13

Ζητούν αποκλεισμό της Ζαρούλια...



Να διερευνήσει τη δυνατότητα αποκλεισμού της βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ελένης Ζαρούλια, από την ελληνική αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης ζητούν τρεις βουλευτές, δύο από το ΠΑΣΟΚ και ένας από ... τη ΔΗΜΑΡ, με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

«Η συμμετοχή της έχει προκαλέσει σωρεία έντονων αντιδράσεων από Ευρωπαίους πολιτικούς και διανοούμενους, καθώς και από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που χαρακτηρίζουν τη Χρυσή Αυγή ως μία απροκάλυπτα ρατσιστική και νεοναζιστική οργάνωση» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στην επιστολή τους οι τρεις βουλευτές.

Χαρακτηρίζουν, εξάλλου, «αντιφατικό και τραγικά ειρωνικό το γεγονός της συμμετοχής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού, ενός πολιτικού κόματος-οργάνωσης, που παραβιάζει στην πράξη και με βίαιες ενέργειες τα δικαιώματα ημεδαπών και αλλοδαπών κατοίκων της χώρας μας».

Μολονότι η επιστολή υπογράφεται από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, οι τρεις βουλευτές αναφέρουν ότι το περιεχόμενο της επιστολής αποτελεί και κοινή συνισταμένη των απόψεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: