2.1.13

Αποκαλύπτικοί οι διάλογοι αστυνομικών-μαφιόζων...


Από τα 29 άτομα που οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια, σήμερα έχουν ξεκινήσει να απολογούνται μόνο τα 10 άτομα που κατηγορούνται σε βαθμό πλημμελήματος, για την υπόθεση του κυκλώματος ναρκωτικών το οποίο φέρεται να λειτουργούσε με την προστασία αστυνομικών.
Οι υπόλοιποι 19 που...
κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος, ζήτησαν προθεσμία και αναμένεται να απολογηθούν αύριο και μεθαύριο.

Στο μεταξύ, άκρως αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι, που έρχονται στο φως μετά από τη 12μηνη παρακολούθηση του κυκλωματος από τις αρχές.

Σε μία από τις πολλές συνομιλίες των αστυνομικών με εμπόρους ναρκωτικών, την οποία δημοσιοποίησε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA,
ένας έμπορος ναρκωτικών, προσπαθεί να πείσει τον αστυνομικό -που έχει συλλάβει έναν άλλο έμπορο- για το ποιο αδίκημα πρέπει να γράψει στα χαρτιά για τον κατηγορούμενο.

Για την ακρίβεια, του λέει να γράψει "για κατοχή" και όχι "για αγοραπωλησία", για να αντιμετωπίσει μικρότερη ποινή ο κατηγορούμενος.

Έμπορος ναρκωτικών:
Μόνο κατοχή κάνε σε αυτούς στα χαρτιά, έτσι;
Γενικά σε όλους αυτούς κατοχή. Απλά μόνο κατοχή, δεν κάναμε αγοραπωλησία.

Αστυνομικός:
Πες μου εσύ τι θες να γράψουμε.

Έμπορος:
Κατοχή,κατοχή και αυτόν λίγο ξύλο για να δώσουν καμιά δουλειά... Γιατί αυτός έχει πολλές δουλειές.
Αυτός που τα έχει πάρει πάνω τους, έχει πολλές δουλειές. Πες "δώσε καμιά δουλειά να φύγεις", πες "να φύγεις από τον ανακριτή".

Αστυνομικός:
Εντάξει. Καλά καλά λέω.

Όπως έχει διαπιστωθεί, τα μέλη του κυκλώματος άλλαζαν συνεχώς αριθμούς τηλεφώνων και φρόντιζαν να προστατεύουν τις ’’δουλειές’’ τους λαμβάνοντας μέτρα αντιπαρακολούθησης. Τα ονόματα που χρησιμοποιούσαν στις συνομιλίες τους ήταν συνθηματικά...
 Ταχυδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: