7.1.13

Μουτσινάς:Έμαθα για τη διαγραφή μου από τα ΜΜΕ...



«Από την κύρια δικογραφία προκύπτουν σαφέστατες ποινικές ευθύνες για τον Βενιζέλο».
Ακούστε το ηχητικό...
«Έμαθα για την διαγραφή μου από τα Μέσα Ενημέρωσης...! Δεν θέλουμε να ρίξουμε την Κυβέρνηση, αλλά η Κυβέρνηση δεν στηρίζεται σε... ψεύτικα υποστυλώματα...", δήλωσε ο Βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς, μιλώντας στο "Marconi Radio 96,1 F.M." του Βόλου και στην εκπομπή "Συμβαίνει Τώρα" του Αντώνη Κουμιώτη, κάνοντας μάλιστα και την δήλωση ΣΟΚ ό,τι «Από την κύρια δικογραφία προκύπτουν σαφέστατες ποινικές ευθύνες για τον Βενιζέλο».

Πιο συγκεκριμένα, λίγες ώρες μετά την επιστολή διαγραφής του από την ΔΗΜ.ΑΡ., ο Βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της εκλογικής του περιφέρειας και πιο συγκεκριμένα στο "Marconi Radio 96,1 F.M", δήλωσε "απογοητευμένος" από την εξέλιξη και ότι "στεναχωριέμαι γιατί δεν καταφέραμε τελικά να ικανοποιήσουμε αυτές τις προσδοκίες που είχαν χτίσει οι πολίτες για το κόμμα της ΔΗΜ.ΑΡ. Δυστυχώς... Εισπράττουμε τα επίχειρα μιας διαγραφής χωρίς καν απόφαση συλλογικού οργάνου, χωρίς να ερωτηθούμε, χωρίς καν να συμμετέχουμε στην διαμόρφωση της πρότασης αυτής για την οποία κατηγορούμαστε, ενώ μας είπαν να την υπογράψουμε".

Ο κ. Μουτσινάς, μάλιστα, δεν δίστασε να αναφερθεί και στις δικογραφίες, καταλογίζοντας στην τρικομματική κυβέρνηση ότι ασχολείται με την συμπληρωματική και όχι με την κύρια δικογραφία, από την οποία όπως τόνισε προκύπτουν σαφέστατες ποινικές ευθύνες για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. "Παίρνουν αποσπασματικά την συμπληρωματική δικογραφία των Εισαγγελέων", δήλωσε χαρακτηριστικά, "ενώ την κύρια δικογραφία που βγήκε το Νοέμβριο δεν την έχουν ακουμπήσει. Εκεί αναφέρονται σαφέστατα ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες για τον κ. Βενιζέλο".
Και συνεχισε: "Ειλικρινά δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να πέσει η Κυβέρνηση, αλλά η Κυβέρνηση δεν στηρίζεται με ψεύτικα υποστηλώματα. Θέλει ουσιαστικές, πολιτικές παρεμβάσεις, για την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος... Οι πολιτικοί αυτοί που ανέλαβαν την δύσκολη δουλειά να εξυγιάνουν την χώρα, μάλλον, είναι αυτοί που είναι οι περισσότερο μπλεγμένοι στα γρανάζια του συστήματος".

Ερωτηθείς για το αν συνομίλησε με τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ., από πού ενημερώθηκε για την διαγραφή του και τέλος κληθείς να σχολιάσει τις συνοδευτικές της επιστολής διαγραφής δηλώσεις του κ. Κουβέλη, απάντησε:

"Έμαθα για την διαγραφή μου από τα Μέσα Ενημέρωσης... Τον πήρα τηλέφωνο στην γιορτή του, αλλά το τηλέφωνό του βούιζε, δεν κατάφερα να μιλήσω μαζί του. Πιστεύω πως η ηγεσία δεν στηρίζει τις θέσεις τις οποίες αυτή η ίδια επεξεργάστηκε".

ΑΚΟΥΣΤΕ τις σχετικές δηλώσεις




ΔΙΑΒΑΣΤΕ επίσης την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Βουλευτές Πάρις Μουτσινάς και Οδυσσέας Βουδούρης:

Η προληπτική διαγραφή μας, αποκλειστικά στη βάση της πρόθεσής μας να ζητήσουμε να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ενώ κανένα συλλογικό όργανο της ΔΗΜΑΡ δεν έχει συζητήσει το θέμα, δεν συνάδει με το δημοκρατικό πνεύμα του κόμματος μας. Ο πρόεδρος, με προσωπική του απόφαση, προέβη στη διαγραφή μας για ένα θέμα κάθαρσης και διαφάνειας του πολιτικού συστήματος, που μόνο η ΔΗΜΑΡ, από τα κόμματα της συγκυβέρνησης, είχε το ηθικό έρεισμα να προωθήσει. Η προληπτική διαγραφή αναδεικνύει τον πανικό που διακατέχει την κυβέρνηση στην προοπτική της διερεύνησης όλης της αλήθειας.

Θέση μας είναι πως η προκαταρτική επιτροπή δεν μπορεί να αφορά μόνο στη συμπληρωματική δικογραφία, που διαβιβάστηκε στη Βουλή 27 Δεκεμβρίου για την αλλοίωση της Λίστας, και όχι και στην κύρια δικογραφία των οικονομικών εισαγγελέων, που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 26 Νοεμβρίου. Αυτή η κύρια δικογραφία αναφέρεται στη μη-αξιοποίηση της Λίστας και στα παραπτώματα σχετικά με τη διαχείρισή της, εκ μέρους όλων των υπουργών που την κατείχαν.

Η κατηγορία ότι στηρίζουμε "διαφορετικό πολιτικό σχέδιο απ' αυτό της ΔΗΜΑΡ" είναι εντελώς ανυπόστατη, εφόσον από την 19η Ιουνίου, που η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ αποφάσισε να στηρίξει την Προγραμματική Συμφωνία χωρίς συμμετοχή στην κυβέρνηση, δεν πάψαμε να στηρίζουμε τις θέσεις, βάσει των οποίων οι πολίτες μας εξέλεξαν.

Τη μάχη αυτή θα συνεχίσουμε να δίνουμε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ και ως απλά μέλη της Δημοκρατικής Αριστεράς, μαζί με όλους τους συντρόφους και φίλους, που δεν εγκρίνουν την υποστήριξη στην νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ.

Θεωρούμε πως η παρούσα κρίση, με αφορμή τη Λίστα Λαγκάρντ, αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος.

Πάρις Μουτσινάς
Βουλευτής Μαγνησίας

Οδυσσέας Βουδούρης
Βουλευτής Α' Αθήνας



πηγη e-volos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: