6.1.13

Ο γρίφος της χαμένης φωτογραφίας...

Μυστήριο καλύπτει τη φωτογραφία της πριγκίπισσας Νταϊάνα που ήρθε στη δημοσιότητα και τάραξε τα νερά στη Βρετανία, καθώς αποκάλυψε άγνωστες πτυχές της προσωπικής ζωής της αδικοχαμένης πριγκίπισσας. Η ασπρόμαυρη φωτογραφία δείχνει την... Νταϊάνα ξαπλωμένη στην αγκαλιά ενός νεαρού που διαβάζει και δίπλα τους βρίσκεται ένα μπουκάλι ουίσκι.

Μέχρι εδώ κανένα πρόβλημα. Το θέμα είναι ότι πιθανότατα η φωτογραφία τραβήχτηκε σε σαλέ στην Ελβετία μεταξύ του 1979 και του 1980 όταν η Νταϊάνα ήταν περίπου 19 ετών. Η φωτογραφία αναγράφει στο πίσω μέρος την ημερομηνία 26 Φεβρουαρίου 1981, δηλαδή μόλις δύο ημέρες αφού το παλάτι του Μπάκινγκαμ ανακοίνωσε του αρραβώνες του διαδόχου του βρετανικού θρόνου Καρόλου με την Νταϊάνα. Ακριβώς επάνω κάποιος σημείωσε: «να μην δημοσιευθεί».

Αυτή είναι και η αρχή για τα ερωτήματα που προκύπτουν για την φωτογραφία και τη ζωή της πριγκίπισσας. Αρχικά ουδείς γνωρίζει ποιος τράβηξε την φωτογραφία που αργότερα βρέθηκε στο αρχείο της βρετανικής εφημερίδας Daily Mirror και τώρα θα δημοπρατηθεί στις ΗΠΑ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι δεν έχει βρεθεί και το πρόσωπο που σημείωσε ότι δεν θα πρέπει να δημοσιευθεί. Οι υπεύθυνοι της εφημερίδας πάντως αρνούνται ακόμη και ότι είδαν την φωτογραφία πολλώ δε μάλλον ότι ζήτησαν να μην δημοσιευθεί. Επιπλέον είναι θολά και τα κίνητρα της εφημερίδας που είτε δεν ήθελε να δημιουργήσει σκάνδαλο και να έρθει σε σύγκρουση με το παλάτι λίγο πριν τον πριγκιπικό γάμο ή υπάρχον άλλοι λόγοι που κράτησε στο συρτάρι ένα τέτοιο ντοκουμέντο.

Ο μυστηριώδης νεαρός στο κρεβάτι

Μόλις ήρθε στη δημοσιότητα η φωτογραφία οι βρετανικές εφημερίδες αναζήτησαν από άκρη σε άκρη τα στοιχεία του μυστηριώδη νεαρού που απολαμβάνει στο κρεβάτι το βιβλίο του παρέα με την Νταϊάνα. Σύμφωνα με την Daily Telegraph, ο νεαρός ονόματι Άνταμ Ράσελ, δισέγγονος του πρώην πρωθυπουργού Στάνλεϊ Μπόλντγουιν, είναι εκείνος που κάθεται μαζί με την Νταϊάνα και μάλλον υπήρξε και κάτι μεταξύ τους.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο Άνταμ ήταν ερωτευμένος με την πριγκίπισσα αλλά δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να της το πει. Αν αυτό είχε συμβεί τότε πιθανότατα όλη η σύγχρονη ιστορία της βρετανικής μοναρχίας θα ήταν διαφορετική.

Ο βιογράφος της βασιλικής οικογένειας, Άντριου Μόρτον υποστήριξε σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι «έκαναν συντροφιά όταν οι άλλοι πήγαιναν για σκι και στο τέλος των διακοπών ο Άνταμ ήταν ξετρελαμένος αλλά δεν συνέβη απολύτως τίποτα. Έφυγε χωρίς να πει ότι ήλπιζε η φιλία του με την Νταϊάνα να εξελιχθεί με την επιστροφή του. Όταν έφτασε στο σπίτι του έναν χρόνο αργότερα ήταν πολύ αργά. Ένας φίλος του είπε: έχεις μόνον έναν αντίζηλο-τον πρίγκιπα της Ουαλίας».

Σήμερα ο Άνταμ Ράσελ ζει στο Ντόρσετ και πιθανότατα είναι εκτροφέας ελαφιών.


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: