8.1.13

Σε θέσεις «μάχης»...


...με φόντο τη λίστα...
Το ενδεχόμενο γενικότερης πολιτικής αποσταθεροποίησης με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ φέρεται να απασχολεί την κυβέρνηση, ενώ ήδη ξεκινούν οι πρώτες μάχες εντός και εκτός των κομμάτων.

Η διαγραφή των... Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρη Μουτσινά από την ΚΟ της ΔΗΜΑΡ, με απόφαση του Φώτη Κουβέλη, ανεβάζει ήδη, έξι μήνες μετά τις εκλογές, σε 17(!) τον αριθμό των ανεξάρτητων βουλευτών, των βουλευτών δηλαδή που έχουν διαγραφεί από τους πολιτικούς σχηματισμούς με τους οποίους εκλέχθηκαν, αριθμός υψηλότερος από τις αντίστοιχες ΚΟ ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ. Παράλληλα, ενώ η κυβερνητική πλειοψηφία ξεκίνησε με 179 βουλευτές πλέον διαθέτει μόλις 164.

Το μεσημέρι σήμερα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τι θα πει ο Αλέξης Τσίπρας στην ΚΟ του κόμματός του, ενώ μισή ώρα αργότερα συνέρχεται η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ σε συνάντηση εργασίας, με εισηγητή τον Ευ. Βενιζέλο. Ο Ευ. Βενιζέλος, όμως, θα πραγματοποιήσει, όπως αποφάσισε, την εφ’ όλης της ύλης ομιλία του στην αυριανή συνεδρίαση της Γραμματείας της ΚΟΕΣ του κόμματός του, ωστόσο αναμένεται με ενδιαφέρον τι θα διαρρεύσει και από τη σημερινή του τοποθέτηση.

Στο ΠΑΣΟΚ, άλλωστε, θα εξακολουθήσουν να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, προσπάθεια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης, εκμετάλλευση της λίστας Λαγκάρντ για εκλογικά οφέλη, καθώς-όπως επιμένουν-η Κουμουνδούρου δεν διαθέτει πρόγραμμα, έωλες κατηγορίες κατά τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και προσπάθεια να μην θιγεί ο Ιωάννης Διώτης, τον οποίο θεωρούν πηγή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα πούμε πολλά»

Αίσθηση προκάλεσε, πάντως, η χθεσινή δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. «Συγκρούεται με όλη την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, συγκρούεται με το ΠΑΣΟΚ, συγκρούεται ο κ. Τσίπρας μαζί μου, συγκρούεται με την κοινή λογική. Είναι μια λάθος επιλογή. Θα έχουμε πολλά να πούμε τις επόμενες ημέρες» δήλωσε χαρακτηριστικά, δήλωση που ακούστηκε ταυτόχρονα ως προειδοποίηση, αλλά και ως απειλή για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

πηγη real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: