6.1.13

Διαπλοκή...


Τη λειτουργία site του Iνσιτούτου Καραμανλής επιχορηγεί η Γραμματεία Αποδημου Ελληνισμού...

Αναπάντητα έμεινα τα ερωτήματα που έθεσε η Παραπολιτική (εδώ) για την έμμεση οικονομική υποστήριξη του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» από την Εθνική Τράπεζα και τον ΟΠΑΠ.

Φαίνεται όμως ότι...

δεν πρόκειται για «μεμονωμένο περιστιτατικό» καθώς η δημιουργία site εξελίσσεται σε μια επικερδή φάμπρικα έμμεσης στήριξης του think tank της Νέας Δημοκρατίας από κρατικούς ή κρατικά ελεγχόμενους φορείς.

Με απόφαση του Υπουργείου Εξωτερικών που υπογράφει στις 30 Οκτωβρίου του 2012, ο υφυπουργός Κωνσταντίνος Τσιάρας, η Γενική Γραμματεία Αποδημου Ελληνισμού εγκρίνει τη χορήγηση ποσού 10.000 ευρώ προς το γαλάζιο think tank, με στόχο τη λειτουργία site που θα ασχολείται με θέματα της ελληνικής ομογένειας.













































Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αρκετά:

1. Με ποια κριτήρια έγινε αποδεκτό το αίτημα του Ινστιτούτου Καραμανλής;
2. Πόσες ανάλογες ιδιωτικές πρωτοβουλίες έχει στηρίξει η Γραμματεία Αποδημου Ελληνισμού;
3. Πόσο σύνηθες είναι να στηρίζεται οικονομικά ένα site που δεν έχει καν δημιουργηθεί κι ως εκ τούτου δεν μπορεί να αξιολογηθεί η διαδικτυακή του επιρροή;
4. Πόσο θα κοστίσει στο Ινστιτούτο η λειτουργία του site; Θα κοστίσει περισσότερο από 10.000 ευρώ; Αν ναι, πώς θα καλυφθεί το υπόλοιπο ποσό; Αν όχι, πόσο «ηθικό» είναι να καλύπτει εξ ολοκλήρου το κόστος ένας κρατικός φορέας;


parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: