21.1.13

Νέος γύρος ταλαιπωρίας στις συγκοινωνίες...

Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα οι κινητοποιήσεις στο Μετρό και στα υπόλοιπα μέσα σταθερής τροχιάς, ενώ στο χορό των στάσεων εργασίας μπαίνουν από την Τρίτη και τα λεωφορεία, αλλά και τα τρόλεϊ. Η ΣΤΑΣΥ ΑΕ έχει προσφύγει στη...
δικαιοσύνη για τις απεργίες στο Μετρό. Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα των απεργιακών κινητοποιήσεων.


Την Τρίτη 22 Ιανουαρίου:

- τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός και Τραμ) δεν θα κινηθούν από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων.

- τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ δεν θα κινηθούν από τις 11 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων.

Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου:

- τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ δεν θα κινηθούν από τις 11 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων.

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των εργαζομένων, για να αποφασιστεί αν θα προχωρήσουν ή όχι σε εικοσιτετράωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Υπενθυμίζεται ότι το Μετρό δεν λειτούργησε την Δευτέρα για πέμπτη συνεχή ημέρα, καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν απεργία από την προηγούμενη Πέμπτη 17 Ιανουαρίου.

Τα σωματεία εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς εμφανίζονται ανυποχώρητα και προειδοποιούν την κυβέρνηση ότι «εάν συνεχίσει με τη νοοτροπία της αδιαφορίας […] είναι βέβαιο ότι ο ασκός του Αιόλου δεν θα κλείσει».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και Λοιπών Εργαζομένων Κίνησης της ΣΤΑΣΥ αναφέρει: «Ο καθένας από τους συμπολίτες μας που μπορεί να διακρίνει τα αυτονόητα, εύκολα διαπιστώνει (ιδιαίτερα δε, αν δε διαθέτει "κοντή μνήμη"), ότι οι κινητοποιήσεις που γίνονται στο χώρο των συγκοινωνιών δεν έχουν "συντεχνιακά" χαρακτηριστικά».

«Δηλαδή», προσθέτουν οι εργαζόμενοι, «πέρα από τη μεθόδευση των ΜΜΕ για τους λόγους και τις επιπτώσεις των Απεργιών, ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει ότι το πρόβλημα δεν περιορίζεται στην εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στη ΣΤΑΣΥ». Όπως αναφέρουν, «το μείζον και κυρίαρχο θέμα είναι η κατάργηση του θεσμού των Σ.Σ.Ε. σε όλο το φάσμα της αγοράς».

Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι μπορεί οι διοικούντες και οι κυβερνώντες να επικαλούνται ότι είναι απαραίτητο να εφαρμοσθούν οι νόμοι, «λησμονούν όμως ότι οι ίδιοι είναι ασυνεπείς στις ίδιες τους τις δεσμεύσεις».

«Η ανακολουθία έχει ξεπεράσει κάθε όριο! Ενώ ψηφίζονται ειδικοί νόμοι που αφορούν αναδιαρθρώσεις και εξυγιάνσεις, έρχονται μετά άλλοι, οι οποίοι στην ουσία ακυρώνουν τους προηγούμενους, όχι γιατί απέτυχαν στην εφαρμογή τους αλλά επειδή πολύ απλά η ύφεση λόγω φοροδιαφυγής και η μαύρης εργασίας βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Προειδοποιούμε για τελευταία φορά την κυβέρνηση και τη διοίκηση ότι εάν συνεχίσει με τη νοοτροπία της αδιαφορίας, να αγνοεί τις πρόσφατες δεσμεύσεις από πλευράς κράτους με τους εργαζόμενους, που δεν είναι άλλες από την εφαρμογή των ΣΣΕ, είναι βέβαιο ότι ο ασκός του Αιόλου δε θα κλείσει αν δε βρεθεί πολιτική λύση»....

Δεν υπάρχουν σχόλια: