25.1.13

Η Συγγρού αναζητεί… πλαστογράφους...



Την τρίχα τριχιά κάνει το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας, προσπαθώντας να πείσει ότι δηλώσεις… παραχαράσσουν κι άλλοι.
Στο γνωστό πλέον ύφος η Συγγρού μιλά για... «ευθύ χτύπημα κατά της Δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας» από τη «σκοταδιστική πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ να παραχαράξει» δήλωση του Αλέξη Τσίπρα έξω από την έδρα του ΔΝΤ και κάνει λόγο για «σταλινικού τύπου» ενέργεια. Το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ επιτίθεται και στα ΜΜΕ, καθώς και στον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ προσωπικά, καθώς φαίνεται ότι αποσκοπεί να πάρει τη ρεβάνς για την υπόθεση του βίντεο με τις δηλώσεις του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου.

Ποια είναι όμως η επίμαχη δήλωση, που πλήττει την ίδια τη δημοκρατία;

«Δεν υπήρξε ποτέ επιλογή του ΔΝΤ η περικοπή μισθών στον ιδιωτικό τομέα, του 13ου και 14ου μισθού, συγκεκριμένα, γεγονός που επιβεβαιώνει τους φόβους και τις εκτιμήσεις μας ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις πρώτον έκρυβαν στα συρτάρια τις λίστες των πλούσιων φοροφυγάδων, προκειμένου να μην πληρώσουν φόρους και δεύτερον τους έκαναν το χατίρι να κόβουν τον 13ο και 14ο μισθό, προκειμένου να μειώσουν και τα έξοδά τους», είναι, σύμφωνα με τη Συγγρού η πρωτότυπη δήλωση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά στην «πλαστογραφημένη», είναι η εξής:

«Δεν υπήρξε ποτέ επιλογή του ΔΝΤ, η περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Γεγονός που επιβεβαιώνει τους φόβους και τις εκτιμήσεις μας ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις έκρυβαν στα συρτάρια, τις λίστες των πλούσιων φοροφυγάδων, προκειμένου να μην πληρώσουν φόρους. Επίσης, τους κάνανε το χατίρι να κόβουν τον 13ο και τον 14ο μισθό στο δημόσιο, προκειμένου να μειώσουν και τα έξοδά τους».

Η Ν.Δ. υποστηρίζει ότι οι δύο επίμαχες λέξεις προστέθηκαν για να μαζέψουν τη «γκάφα», όπως λέει, του Αλ. Τσίπρα, ο οποίος θέτει θέμα κατάργησης 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα που δεν υπάρχει. Θα μπορούσε βέβαια κανείς να υποστηρίξει ότι από τα συμφραζόμενα άλλο νόημα βγαίνει και ότι εκείνοι που κάνουν το χατίρι είναι το ΔΝΤ στην ελληνική κυβέρνηση. Άπαντες θα συμφωνούσαν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μπορούσε να είχε εκφράσει λίγο καθαρότερα τις σκέψεις του.

Φαίνεται ότι πλέον στην πολιτική αντιπαράθεση θα επιστρατεύονται και… γλωσσολόγοι.

Για την ιστορία, το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε το απόγευμα, σημειώνοντας: «οι ανακοινώσεις των σύγχρονων Γκέμπελς είναι ανάξιες κάθε σοβαρού σχολιασμού. Είναι σίγουρο ότι δεν μπορούν να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό για ποιο λόγο συνεχώς πετσοκόβονται μισθοί και συντάξεις. Ας μην παίζουν, όμως, άλλο και με τη νοημοσύνη μας».


matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: