18.1.13

Οι δηλώσεις Βενιζέλου, γεννούν σοβαρά ερωτηματικά...

Την δήλωση του Ευ. Βενιζελου χθες στη Βουλή, οτι έχει στην κατοχή του "ψηφιακή φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας από τη θητεία του στο υπουργείο Άμυνας», σχολίασε ο βουλευτής και υπεύθυνος του Τομέα Άμυνας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας.

Μεταξύ άλλων, ο... βουλευτής μιλά για «δηλώσεις που γεννούν σοβαρά ερωτηματικά», ενώ αναμένει, όπως τόνισε, την «άμεση και αυτεπάγγελτη παρέμβαση των Αρχών, που είναι αρμόδιες για την προστασία του στρατιωτικού απορρήτου».

Αναλυτικά η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

«Με μεγάλη έκπληξη και ιδιαίτερο προβληματισμό τόσο τα μέλη του Κοινοβουλίου, όσο και ο ελληνικός Λαός, ακούσαμε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με περισσή άνεση να δηλώνει κατά την σημερινή (17/1/2013) συζήτηση στη Βουλή ότι εξακολουθεί να διατηρεί στο αρχείο του φωτοτυπίες από άκρως απόρρητα έγγραφα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας!

Οι δηλώσεις αυτές γεννούν σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με την νομιμότητα και σκοπιμότητα διατήρησής τους στο προσωπικό αρχείο απελθόντων Υπουργών Εθνικής Άμυνας και τους κινδύνους, που ενδέχεται να προέλθουν από την διατήρηση εθνικά ευαίσθητων πληροφοριών σε ιδιωτικά αρχεία.

Η ιδιοκτησιακή αντίληψη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο ευαίσθητο ζήτημα των άκρως απόρρητων στρατιωτικών πληροφοριών επιβεβαιώνει την ακαταλληλότητα των κυβερνητικών πρακτικών του δικομματισμού και γεννά ανησυχία, γιατί αναδεικνύει καθ΄έξιν συμπεριφορά και νοοτροπία που θεωρεί το κράτος ως λάφυρο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ δηλώνει ότι αναμένει την άμεση και αυτεπάγγελτη παρέμβαση των Αρχών, που είναι αρμόδιες για την προστασία του στρατιωτικού απορρήτου, την παραβίαση του οποίου ο κ. Βενιζέλος θεώρησε σήμερα πρόσφορη για περίεργο χιούμορ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: