14.1.13

Λύκος, λύκος! φώναξε ο βοσκός. Αλλά κανείς δεν τον πίστεψε…

www.tokarfi.gr
Παρακολουθώντας κάποιος ψύχραιμα και όσο το δυνατόν πιο αποστασιοποιημένα τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το σίριαλ της λίστας Λαγκάρντ, σίγουρα θα συνειδητοποιήσει το σουρεαλιστικό τοπίο στην ομίχλη που κυριαρχεί στην πολύπαθη πολιτική ζωή της χώρας.
Τελευταία...
πράξη του δράματος ήταν άλλη μια από τις «τεράστιες» αποκαλύψεις που μας δίνει σε δόσεις το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με στόχο την κατασκευή κλίματος σύγχυσης και τον αποπροσανατολισμό.

Ποια ήταν αυτή η «τεράστια» αποκάλυψη για την οποία προετοίμασε το κοινό της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εξέχουσα νομικός Ζωή Κωνσταντοπούλου από το βήμα της Βουλής την περασμένη Παρασκευή το βράδυ, με ένα σαρδώνειο, όλο νόημα, χαμόγελο του ύφους to-be-continued;



Τι ήταν αυτό που πέταξε σαν βόμβα το Σάββατο το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ πάλι η κα. Κωνσταντοπούλου ως sequel του υπονοούμενου της προηγουμένης, το οποίο θα ανέτρεπε το έως εκείνη τη στιγμή διαμορφωμένο σκηνικό;



Ποια ήταν η πληροφορία για την οποία ενημέρωνε την ίδια μέρα το σαββατιάτικο φύλλο της Εφημερίδας των Συντακτών, που επαξίως κερδίζει τον τίτλο του ανεπίσημου κομματικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ;



Τι τιτίβιζε στο twitter σαρκαστικά από το πρωί ο Δημήτρης Παπαδημούλης και άλλα στελέχη, όπως ο εποικεφαλής του άτυπου γραφείου τύπου του κόμματος Κώστας Βαξεβάνης;



Η είδηση της ημέρας ήταν η αποκάλυψη της «μυστικής» (;) συνάντησης Διώτη-Βενιζέλου στο γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή, ακριβώς την ημέρα που, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες βασισμένες σε διαρροές από τους οικονομικούς εισαγγελείς, αντεγράφη το φλασάκι που είχε στα χέρια του ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, δηλαδή στις 8 Ιουλίου 2011!!!



Η αποκάλυψη αυτή ήρθε στην επιφάνεια μετά από επισταμένες, λεπτές, πολυήμερες και επίπονες έρευνες των εξειδικευμένων μελών της ειδικής μονάδας εξιχνίασης σκανδάλων του ΣΥΡΙΖΑ, που με κόπο ανακάλυψαν τα φοβερά τους ευρήματα τα οποία και ενεχείρισαν στην κα. Κωνσταντοπούλου. Συγκεκριμένα, γκούγκλαραν τις λέξεις «8 Ιουλίου 2011», «Διώτης» και «Βενιζέλος» και τσουπ! Εμφανίστηκαν δημοσιεύματα της συγκεκριμένης ημέρας στο ίντερνετ που ανέφεραν ότι «ο Αντιπρόλεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών είχε σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο γραφείο του στη Βουλή, με αντικείμενο τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, στην οποία παρών ήταν στην αρχή και ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης».



Ας αναλύσουμε όμως, σημείο προς σημείο, τα τέσσερα συμπεράσματα που βγάζει ο ΣΥΡΙΖΑ από τη νέα του αυτή αποκάλυψη και ας δούμε γιατί αυτά δεν είναι τίποτε άλλο από μια ακόμα τεράστια γκάφα που αποδεικνύει τον ερασιτεχνισμό και την ανικανότητα των θιασωτών των συνομωσιολογικών ιστοριών να «δέσουν» ένα αξιόπιστο σενάριο.



Αυτά τα συμπεράσματα βλέπουμε εδώ και δύο μέρες να ανακυκλώνονται σε διάφορες εκδοχές, σε έντυπα και σε σάιτς, αλλά και στα σόσιαλ μήντια. Ο δε ιεράρχης της κάθαρσης Κώστας Βαξεβάνης αυτά ακριβώς ποστάρει με πείσμα, χωρίς να υπολογίζει ότι με αυτόν τον τρόπο διαψεύδει ακόμα και τον εαυτό του και όσα έχει γράψει τις τελευταίες ημέρες. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.




Συμπεράσματα ΣΥΡΙΖΑ για τη συνάντηση της 8/7/2011 Η σκληρή αλήθεια και τα πραγματικά δεδομένα
Αποδεικνύεται ότι Βενιζέλος και Διώτης είπαν ψέματα όταν κατέθεταν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τον περασμένο Οκτώβριο ότι η πρώτη φορά που συναντήθηκαν μετά την ανάληψη των καθηκόντων Βενιζέλου στο ΥΠΟΙΚ ήταν οι αρχές Αυγούστου, τότε που, όπως υποστηρίζουν και οι δύο, ο κ. Διώτης έδωσε το περιβόητο φλασάκι στον υπουργό και τον ενημέρωσε για τη λίστα Λαγκάρντ. Σε κανένα σημείο των πρακτικών των καταθέσεων Βενιζέλου και Διώτη δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτό που και οι δύο είπαν είναι ότι η πρώτη τους κατ’ ιδίαν συνάντηση ήταν στις αρχές Αυγούστου, οπότε και έγινε η συζήτηση για τη λίστα και αφέθηκε το φλασάκι. Οι συναντήσεις τους από τις 17/6/2011 που ανέλαβε ο νέος υπουργός, έως τις αρχές Αυγούστου, ήταν τουλάχιστον τέσσερις (μία την ημέρα της ορκομωσίας και άλλες τρεις σε ανακοινωμένες συσκέψεις). Ο δε Βενιζέλος ποτέ δεν έπαψε να λέει ότι ήταν πολλές οι συναντήσεις του με τον Διώτη, ο οποίος όμως τον ενημέρωσε μόνο στην τελευταία ολιγόλεπτη και κατ’ ιδίαν. Και φυσικά ακολούθησαν κι άλλες. Είναι αδύνατον να πιστέψει κανείς ότι αυτό δεν το καταλαβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά και το καταλαβαίνει. Αλλά γνωρίζει επίσης ότι το ψέμα περί «πρώτης συνάντησης» κάπου θα κάτσει και άρα θα έχει επιτελέσει τον σκοπό του, όσο παράλογα κι αν είναι τα επιχειρήματά του.
Υπάρχουν πλέον βάσιμες υποψίες ότι η ενημέρωση Βενιζέλου από τον Διώτη για τη λίστα Λαγκάρντ και η επίδοση του φλασακίου δεν έγινε αρχές Αυγούστου, όπως υποστηρίζουν και οι δύο, αλλά στις 8 Ιουλίου, καθώς ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ είχε μαζί του στη Βουλή το αντίγραφο του USB stick που είχε αντιγράψει μόλις λίγες ώρες νωρίτερα. Η ημερομηνία, επιβεβαιώνεται από τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που βασίζονται σε πληροφορίες των οικονομικών εισαγγελέων, σύμφωνα με τα οποία η τεχνική έρευνα στο φλασάκι έδειξε ότι αυτό αντιγράφτηκε από άλλο φλασάκι στις 8 Ιουλίου 2011. Ο Διώτης την ημέρα που υποτίθεται ότι πήγε στη Βουλή είναι αδύνατον να είχε μαζί του το φλασάκι. Κι αυτό γιατί το φλασάκι, σύμφωνα με τις διαρροές από τους εισαγγελείς, άρχισε να αντιγράφεται στις 14:02 της 8ης Ιουλίου 2011 (αμέσως μετά τη μεγάλη σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ παρουσία του Διώτη). Αυτό που δεν έλαβε υπόψη του ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η πολύωρη διαδικασία αντιγραφής τελείωσε την επομένη! Αυτό το επιβεβαιώνει γραπτώς ο εισαγγελέας Πεπόνης σε έγγραφό του που αναφέρει ότι το φλασάκι αντιγράφτηκε «8 και 9 Ιουλίου» και όχι στις 8 Ιουλίου, όπως γράφτηκε κατά κόρον στον Τύπο τις τελευταίες ημέρες. Το δε έγγραφο αυτό θα είναι στη διάθεση της Βουλής αυτή την εβδομάδα και θα αποτελέσει μέρος της δικογραφίας. Λίγη υπομονή. Άρα, το βασικό επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στο οποίο βασίζεται η τελευταία αποκάλυψη τινάζεται στον αέρα.
Υπάρχουν «αποχρώσες ενδείξεις» ότι Διώτης και Βενιζέλος «μαγείρεψαν» το φλασάκι τον Ιούλιο, δηλαδή το αλλοίωσαν, αλλά δεν είναι σαφές σε τι μπορεί να συνίσταται αυτή η αλλοίωση, κάτι που όμως μπορεί να δείξει στο μέλλον η Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την παραπομπή Βενιζέλου ως έχοντος ποινικές ευθύνες. Αυτό είναι βλακώδες όχι μόνο γιατί στις 8 Ιουλίου δεν το είχε μαζί του ο Διώτης αλλά και γιατί είναι ενάντια σε κάθε δεδομένο που γνωρίζουμε ως σήμερα. Είναι πλέον βέβαιο ότι το φλασάκι που πήρε στα χέρια του ο Βενιζέλος είχε 2059 ονόματα (δηλαδή ήταν ήδη αλλοιωμένο), δημιουργήθηκε στις 8-9 Ιουλίου 2011 και αντιγράφηκε από το πρώτο φλασάκι που είχε δώσει ο Παπακωνσταντίνου στον Διώτη ένα μήνα νωρίτερα. Αυτό το πρώτο φλασάκι, όμως, φαίνεται ότι βρέθηκε στα χέρια του Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος σε δική του τεχνική έρευνα αποκάλυψε ότι «γεννήθηκε» στις 4-5 Αυγούστου 2010 απ’ ευθείας από αντιγραφή του από το «χαμένο» CD. Αλλά και αυτό το φλασάκι είχε 2059 ονόματα, άρα και αυτό ήταν ήδη αλλοιωμένο. Συμπέρασμα: Η αλλοίωση, σύμφωνα με τον Βαξεβάνη, έγινε πριν τον Αύγουστο του 2010. Πού κολλάει λοιπόν ο Βενιζέλος και το εκ μέρους του «μαγείρεμα»; Εκτός αν πιστέψει κανείς την ηλίθια θεωρία Βαξεβάνη και μερίδας του ΣΥΡΙΖΑ ότι πιθανόν ο Βενιζέλος μεταχρονολόγησε τον υπολογιστή στον οποίον αντέγραψε ο ίδιος το φλασάκι για να δείχνει 4-5 Αυγούστου 2010, εντόπισε τις ξαδέρφες Παπακωνσταντίνου και αφαίρεσε τα ονόματά τους, έχοντας προβλέψει με κάθε ακρίβεια τις εξελίξεις, με στόχο να καταστρέψει τον στενότερο συνεργάτη του μισητού σε αυτόν ΓΑΠ. Έλεος!
Μπαίνει στο κάδρο και ο Γιώργος Παπανδρέου, που σύμφωνα με αυτό το συμπέρασμα, στο γραφείο του στη Βουλή συναντήθηκε με Βενιζέλο και Διώτη το απόγευμα της 8ης Ιουλίου 2011, με θέμα την φοροδιαφυγή. Εκεί ο Διώτης που έφυγε στην αρχή της σύσκεψης των τριών ίσως έδωσε το συγκεκριμένο φλασάκι στον Βενιζέλο, ίσως έδωσε και δεύτερο φλασάκι στον Παπανδρέου. Όπως και νά’χει, είναι μπλεγμένοι και οι τρεις, αφού τα δημοσιεύματα της ημέρας εκείνης στο διαδίκτυο αποδεικνύουν ότι η συνάντηση έγινε και πρέπει αυτό να το εξηγήσουν στον ελληνικό λαό. Εδώ έχουμε το τέλος της λογικής. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει με βεβαιότητα για μια συνάντηση που πιθανότατα δεν έγινε ποτέ. Την Κυριακή, το γραφείο του Παπανδρέου την διέψευσε. Στο ημερολόγιο συναντήσεων του Βενιζέλου δεν καταγράφηκε. Κανένα σχετικό δελτίο τύπου δεν εκδόθηκε. Αντίθετα, ήταν γνωστή η συνάντηση Βενιζέλου-Παπανδρέου την ίδια ώρα (γύρω στις 6 μμ) και την ίδια μέρα (Παρασκευή 8/7/2011) εν όψει του Eurogroup που ξεκινούσε τη Δευτέρα. Αν το θέμα της συνάντησης ήταν η φοροδιαφυγή όπως γράφτηκε σε σάιτ στο διαδίκτυο, γιατί έμεινε ο Διώτης μόνο λίγα λεπτά στην αρχή; Έδωσε απλά το αντίγραφο του φλασακίου (που δεν είχε) κι έφυγε; Και γιατί να πάει μέχρι τη Βουλή ο Διώτης για να το δώσει (που δεν το είχε) αφού το πρωί της ίδιας μέρας ήταν μαζί του σε σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ επί 3 ώρες;Ο ΣΥΡΙΖΑ που για λόγους που μόνο η ηγεσία του γνωρίζει και οφείλει να εξηγήσει κυρίως στα στελέχη του, δεν παραπέμπει τον Παπανδρέου στην Προκαταρκτική, παρά μόνο τους Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο. Αντίθετα, η ΧΑ και οι ΑΝΕΛ προτείνουν για παραπομπή και τον Παπανδρέου μαζί με τον Παπαδήμο. Με την «αποκάλυψη» αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει να αιωρείται μια απολύτως βλακώδης υποψία συνωμοσίας που εμπλέκει και τον Παπανδρέου με στόχο να απενοχοποιήσει τους βουλευτές του που θέλουν να ψηφίσουν και υπέρ της παραπομπής Παπανδρέου, σε περίπτωση που στηθούν 4 κάλπες για τα 4 πρόσωπα (Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο, Παπανδρέου, Παπαδήμο), αντί 3 καλπών, όσων δηλαδή και των προτάσεων των κομμάτων. Έτσι, δεν θα ντρέπεται κανείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει (μυστικά) και τον Παπανδρέου που προτείνει η ακροδεξιά. Παράλληλα, στόχος είναι να διαλύσει το αρραγές μέτωπο των βουλευτών της ΝΔ, αρκετοί εκ των οποίων έχουν άχτι τον Παπανδρέου και μετά χαράς θα έριχναν κι εκεί την ψήφο τους.



Συμπέρασμα: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται ο μεγαλύτερος γκαφατζής της ελληνικής Βουλής. Μέσα στη μανία του να κάτσει στο σκαμνί τον Βενιζέλο, να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ και να λεηλατήσει τους ψηφοφόρους του, να σπάσει την κυβερνητική συνοχή, να ρίξει την κυβέρνηση, να προκαλέσει εκλογές, να πάρει το 40-45% των ψήφων, να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση της αριστεράς με απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή 151+ βουλευτών, να καταργήσει το μνημόνιο, να σώσει την Ελλάδα, την Ευρώπη και ίσως τον πλανήτη από τον καπιταλισμό, χρησιμοποιεί κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο. Αυτό δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό. Όλα τα κόμματα που έχουν προοπτικές εξουσίας αυτό κάνουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Κανείς όμως δεν το έχει κάνει αυτό με τόσο βλακώδη, χονδροειδή, ερασιτεχνικό, εμμονικό και τελικά ανήθικο τρόπο.

Είδε την ιστορία της λίστας Λαγκάρντ ως μοναδική ευκαιρία να ανατρέψει το σύστημα και να πα΄ρει την παρτίδα. Ξέρει πολύ καλά ότι όλη αυτή η ιστορία είναι μούφα και άνευ ουσίας, αλλά την έχει αναγάγει σε κορυφαίο ζήτημα. Έλα όμως που δεν του βγαίνει… Και δεν του βγαίνει γιατί είναι τόσο κραυγαλέα αντίθετα στη λογική και τον κοινό νου όσα επιχειρήματα χρησιμοποιεί που καταρρίπτονται ένα προς ένα.

Στην αρχή είχαμε το σόι του Βενιζέλου με τα πεθερικά του στη λίστα.

Μετά τα 600 ονόματα που σβήστηκαν από τη λίστα.

Μετά τα κορυφαία πολιτικά και επισειρηματικά πρόσωπα που βρίσκονταν στη λίστα.

Μετά τη Μαργαρίτα Παπανδρέου με τα 550 εκατομμύρια.

Μετά την απώλεια 10 δισεκατομμυρίων ευρώ από τα έσοδα που θα έφερνε η λίστα στα δημόσια ταμεία....

Δεν υπάρχουν σχόλια: