5.1.13

«Επιλογή των Πολιτών με τον Μόντι» λέγεται το «κόμμα» του Προφεσόρε...

Το όνομα και το σύμβολο της λίστας με την οποία εισέρχεται στην πολιτική αρένα της Ιταλίας παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου ο απερχόμενος πρωθυπουργός Μάριο Μόντι. «Επιλογή των Πολιτών με τον Μόντι για την Ιταλία» είναι η ...
πολιτική πλατφόρμα με την οποία διεκδικεί ο Προφεσόρε την ψήφο των Ιταλών στις εκλογές του Φεβρουαρίου με «όχημα» τη μεταρρυθμιστική του ατζέντα.

Τα αποκαλυπτήρια του συμβόλου έγιναν από τον Μάριο Μόντι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής στο ξενοδοχείο Plaza της Ρώμης μπροστά σε 100 δημοσιογράφους και δεκάδες τηλεοπτικά συνεργεία.

Εναν μπλε κύκλος σε λευκό φόντο και τα χρώματα της τρικολόρε επέλεξε ο Μόντι για να συμβολίσει τη μεταμόρφωσή του από τεχνοκράτη σε πολιτικό.

Παρουσιάζοντας το όνομα και το σύμβολο της λίστας του, ο Προφεσόρε έβαλε τέλος στην αναμονή σχετικά με τη μορφή καθόδου του κεντρώου χώρου στην εκλογική αναμέτρηση.

Στην ιταλική Βουλή «κατεβαίνουν» τελικά τρεις λίστες και μόνο η μία, η «Επιλογή των Πολιτών», φέρει το όνομα του Μάριο Μόντι.

Η Ενωση Κέντρου (Udc) του Πιερφερντινάντο Καζίνι και το κόμμα Μέλλον και Ελευθερία (Fil) του Τζανφράνκο Φίνι αποτελούν μέρος της συμμαχίας, αλλά κατεβαίνουν στις εκλογές με τα δικά τους σύμβολα.

Αντίθετα, στη Γερουσία είναι ενιαία η κάθοδος των κεντρώων δυνάμεων που προσυπογράφουν την ατζέντα και τις επιλογές του Μάριο Μόντι.

Ως προς τη στελέχωση της «Επιλογής των Πολιτών», ο Μόντι δήλωσε πως τα κριτήρια θα είναι εξαιρετικά αυστηρά και θα εξετάσει εξονυχιστικά τις υποψηφιότητες προκειμένου να μην υπάρξουν περιπτώσεις σύγκρουσης συμφερόντων....

Δεν υπάρχουν σχόλια: